Zelensky cere NATO sa considere Rusia un stat care finanteaza terorismul

0
3978

Rusia nu ar trebui sa aiba drept de vot in subiecte legate de razboiul din Ucraina si nu ar trebui sa aiba dreptul sa ramana in Consiliul de Securitate. Acestea sunt declaratiile facute recent de presedintele Ucrainei calificand aceasta tara drept un “stat terorist” care trebuie “pedepsit”. Luni, in urma bombardamentelor rusesti, din centrul comercial din Kremenciuk a lasat in urma sa 20 de morti.

A 126-a zi de razboi in Ucraina

Presedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a sugerat marti, 28 iunie, in cadrul Consiliului de Securitate NATO sa se trimita o comisie de ancheta pentru a dovedi ca centrul comercial din Kremenciuk a fost distrus de catre bombele lansate de rusi, obtinand din partea celor 15 membri ai consiliului, inclusiv de la cei din Rusia, un minut de reculegere pentru toti ucrainienii ucisi in razboi.

Presedintele Ucrainiei a evocat cifra de 2811 de bombe trase si dirijate spre orasele din Ucraina de la inceputul razboiului si pana acum.

Razboiul din Ucraina va fi miercuri subiect de dezbatere in cadrul summitului Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord la Madrid unde urmeaza sa se intalneasca 40 de sefi de stat si de Guvern pentru a discuta viitorul Aliantei. Acest summit de la Madrid este crucial pentru viitorul NATO.

Luni, o bomba a lovit centrul comercial din Kremenciuk, provocand moartea a 20 de civili, conform unui prim bilant. Aceste atacuri oarbe impotriva unor civili nevinovati constituie o crima de razboi conform conducatorilor G7 (Germania, Canada, SUA, Franta, Italia, Japonia, Regatul Unit), reunite in cadrul unui summit in sudul Germaniei. Dupa parerea acestora, presedintele Rusiei, Vladimir Putin si persoanele responsabile de acest conflict vor fi nevoiti sa dea socoteala pentru faptele lor.

Paris urmeaza sa trimita vehicule blindate de transport de trupe in Ucraina conform ministrului francez de externe.

Sursa: https://www.lemonde.fr/international/live/2022/06/29/guerre-en-ukraine-en-direct-zelensky-demande-a-l-onu-de-considerer-la-russie-comme-un-etat-parrain-du-terrorisme_6132455_3210.html

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here