Zi decisivă în PSD | Ședința tensionată a CEx a început. Lideri PSD cer demisia premierului

0
4233

Este ziua în care PSD ar trebuie să decidă, din nou, între liderul său şi premier. Comitetul Executiv Național se reuneşte la 16:00 pentru a răspunde solicitărilor lui Mihai Tudose. Acesta a cerut demisia ministrului de Interne, în urma scandalului provocat de poliţistul acuzat de pedofilie, şi reducerea numărului de portofolii din cabinet. Cea mai recentă reacţie a unui lider social-democrat pare să indice, totuşi, că şedinţa se va încheia cu un armistiţiu. Aseară, Gabriela Firea, i-a criticat şi pe Liviu Dragnea, şi pe Mihai Tudose pentru tensiunile din partid. Totodată, din informațiile disponibile luni dimineață, 22 de organizații stau în spatele liderului de partid, însă nu toți vor demiterea cabinetului Tudose. Pe premier îl sprijină mai mulți miniștri și opt organizații județene importante.
Actualizare 16:42 În jur de 30 de lideri de organizații locale ale PSD au semnat o scrisoare prin care cer tranșarea conflictului dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose prin demisia premierului, spun surse citate de Digi24. Detalii, aici.

Actualizare 16:05. „Eu sper ca Tudose să rămână la Palatul Victoria”, a spus nr. 2 din PSD, Niculae Bădălău.

Actualizare 16:02 Premierul Mihai Tudose a cerut răgaz până după ședință pentru a face declarații despre intențiile și poziția sa la ședința CEx.

Actualizare 15:55 Liviu Dragnea a sosit la sediul PSD destul de supărat și a părut să îndrepte o săgeată către Codrin Ștefănescu: „Am aflat de la dl. Ștefănescu ce avem de făcut”. Declarația lui Liviu Dragnea, aici.

Înainte de Liviu Dragnea, la PSD a venit și Carmen Dan, ministrul de interne, care a spus că e dispusă să demisioneze, dacă aceasta va fi decizia colegilor.

Actualizare 15:50 Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat înaintea ședinței Comitetului Executiv de luni, că e obligatoriu să fie găsită o soluție la conflictul din partid dintre liderul Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose și oricât de mult timp le va lua celor din conducerea social-democraților să tranșeze această problemă, vor ieși cu o decizie care va fi impusă de majoritate și va fi asumată de minoritate, astfel încât mesajul să fie comun.

Actualizare 14:33. „Declarații la partid”, atât a spus premierul la plecarea de la Ministerul Transporturilor.

Actualizare 14:05. Premierul Mihai Tudose nu a făcut declarații despre situația politică. El a participat alături de ministrul Felix Stroe la semnarea contractului pentru podul de peste Dunăre, de la Brăila.

Actualizare 13:55. Mihai Tudose a ajuns la Ministerul Transporturilor și se pregătește să facă declarații. „Despre poduri și autostrăzi”, a spus el la intrarea în sediul MT.

Actualizare 13:15. Şeful diplomaţiei române spune că nu are niciun motiv să demisioneze. Teodor Meleşcanu, membru ALDE, a făcut această declaraţie în plină criză generată de discuţiile din PSD.

Actualizare 12:35. Premierul Mihai Tudose va face declarații la ora 14:00.

Între timp apar noi declarații din tabăra premierului: „Guvernul nu e brelocul lui Liviu Dragnea”. În plus, potrivit informațiilor Digi24, Liviu Dragnea se află într-o poziție ireconciliabilă cu Mihai Tudose.

Actualizare 11:35. Pe măsură ce se apropie ședința de la ora 16:00, cele două tabere se încurajează în declarații.

„Dragnea nu e zeu, nu e pus să rămână acolo pentru totdeauna, nu ne schimbăm nici noi poziția”, a spus un important lider PSD pentru Digi24 sub anonimat.

De asemenea, un ministru important spune că lucrurile se vor tranșa azi, chiar dacă Guvernul pică. E nevoie de liniște în PSD cu orice preț.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here