Daca te-ai saturat de retetele banale, atunci nu ezita sa incerci un produs alimentar preparat din diverse tipuri de peste, care se poate usca in mod traditional la soare, fiind intins pe o platforma de lemn, sau chiar si intr-o uscatorie speciala.
Pentru a realiza un batog de peste se utilizeaza doar pesti mari, cu o greutate de aproximativ 5 kilograme. Pestele poate fi sarat sau nesarat, in functie de preferintele tale si pentru prepararea acestuia se folosesc cele mai bune parti ale pestelui.
Opteaza pentru un batog de peste de calitate superioara
Pestele se fileteaza, in bucati egale si suficient de groase, mai apoi se spala cu apa rece si se sareaza. Dupa acest prim pas, se va pastra in tavi timp de 10-12 zile, iar in cele ce urmeaza se va tine la desarat in apa calduta.
In ultima faza, bucatile de peste se usuca intr-un curent de aer uscat si, de regula, se afuma. Tot acest proces dureaza aproximativ trei luni.
Alimentatia este extrem de importanta, asa ca e foarte important sa alegi cu grija toate produsele destinate consumului. Astfel, este recomandat ca locul de unde achizitionezi produsele din peste sa fie de incredere.
In acest mod vei avea certitudinea ca toate produsele din peste pe care urmeaza sa le achizitionezi sunt proaspete, si daca vorbim despre produse care necesita o preparare speciala, cum ar fi, spre exemplu, un batog de peste, vei avea garantia ca procedeul a fost respectat intru totul.
Afumarea se poate realiza la rece, la o temperatura care poate atinge chiar -43 de grade Celsius, iar procedeul se realizeaza timp de 24 de ore. Este de preferat sa alegi un batog de peste preparat la aceasta temperatura, deoarece in acest mod pestele va ramane moale si fraged, datorita faptului ca acesta va fi uscat doar partial.
De asemenea, afumarea se poate face chiar si la cald, la o temperatura de peste 82 de grade Celsius, insa alegand aceasta metoda carnea pestelui va deveni mult mai tare, asa ca exista posibilitatea sa nu-ti faca placere sa consumi produsul.
Pentru ca tu sa te bucuri de toti nutrientii, dar si de savoarea pestelui, este recomandat sa alegi cu multa atentie produsul, sa verifici termenul de valabilitate al acestuia, mediul de provenienta si modalitatea prin care a fost ambalat produsul.
Pentru siguranta ta, este important sa alegi un produs ambalat in vid. Este important sa verifici si conditiile de pastrare, daca nu iti doresti sa-l consumi imediat si, de regula, specialistii recomanda ca acesta sa fie consumat in maxim 2 zile de la deschiderea ambalajului.
Descopera produse delicioase cu specific pescaresc
Compania “SC. DELTAICA SEAFOOD SRL.” a fost infiintata inca din anul 2002 si este specializata in procesarea si comercializarea pestelui, dar si a produselor din peste. Este o afacere de familie, cu traditie pescareasca de peste un secol.
Specialistii de la deltaica.ro te vor ajuta cu toate informatiile despre produsele pe care iti doresti sa le achizitionezi, fie ca vorbim de scrumbie de Dunare afumata, icre sau de gustoasele rapane.
Nu ezita si cere toate detaliile!