Nivel de dificultate: usor
Cost: abordabil
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 15 minute
Timp de repaos: 20 minute
Ingrediente
25ml apa;
2 cuisoare;
1 anason stelat;
un baton de scortisoara;
nucsoara;
o lingura de ghimbir pudra;
1 lingura de ceai negru ;
25 cl lapte de ovaz ;
sirop de artar ;
Descopera o reteta delicioasa de chai latte. Stiati ca exista sute de varietati de scortisoara? Principalele sunt scortisoara Cassia si Ceylon, aceasta din urma fiind mai dulce cu note de citrice si vanilie.
Mod de preparare
Intr-o caserola se varsa apa si se adauga cuisoarele, anasonul stelat, batoanele de scortisoara, cardamomul, ghimbirul pudra si nucsoara. Se pune totul la fiert, se retrage de pe foc si se lasa mai apoi timp de 15 minute acoperit. Se ia caserola de pe foc si se adauga ceaiul negru si se lansa la infuzat timp de cinci minute in afara focului. Se filtreza totul. Se incalzeste laptele de ovaz impreuna cu siropul de artar. Se ia totul de pe foc si se amesteca totul pana cand devine o spuma groasa. Se varsa ceaiul in doua cesti si se adauga laptele spumant dupa care se adauga scortisoara deasupra. Se poate adauga zahar la final, dupa gust.De cand este nelipsit din meniul cafenelelor din intreaga lume, chai latte a devenit placerea vinovata a unui numar mare de persoane. Un ceai negru amestecat cu un mix de condimente, lapte si spuma de lapte ca doar altfel nu s-ar numi latte. Exista cafenele in care vine sub forma de premix dupa exemplul cappuccino-ului la plic. Este foarte simplu de facut acasa insa exista si sub forma de plic in umele locuri. Ceaiul negru cu lapte se afla in topul rpeferintelor britanicilor care il adora pur si simplu.