Iata o reteta gustoasa si simpla, atat de simpla incat trebuie sa o incerci si tu neaparat.
Iata ingredientele :
- 6 oua mari ;
- o conserva file de ton in ulei de masline, aproximativ 200g ;
- o jumatate de ardei gras rosu ;
- o jumatate de ardei gras galben ;
- o ceapa mica ;
- 2 linguri crema de branza, aproximativ 50g ;
- 2 linguri ulei de masline/floarea soarelui pentru omleta ;
- o lingura de ulei de masline/floarea soarelui pentru sotarea legumelor ;
- sare ;
- piper ;
Preparare :
Se taie ardeii cubulete mici (dupa ce au fost curatati de seminte si filamente in prealabil) si se toaca ceapa marunt. Se pune uleiul intr-o tigaie anti-aderenta, se adauga ardeii si ceapa si se soteaza la foc mic pana cand se inmoaie, in jur de trei minute. Se stinge focul si se lasa legumele la racit. Odata ce s-au racit se adauga crema de branza, tonul file, rupt in bucati potrivite, sarea si piperul dupa gust si se amesteca bine. Separat, intr-un vas, se bat cate 3 oua pentru fiecare omleta, pana cand se omogenizeaza totul. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie anti-aderenta si se adauga ouale. Se prajeste omleta aproximativ 2 minute, la foc mediu sau pana cand incepe sa se rumeneasca discret, in functie de preferinte. Partea de sus a omletei trebuie sa fie usor cremoasa (ouale sa fie inchegate insa usor cremoase).
Se adauga jumatate din amestecul de ardei, ceapa si ton pe una din jumatatile omletei dupa care, cu ajutorul unei spatule, se pliaza omleta. Se lasa la foc mediu inca un minut dupa care se intoarce cu grija pe cealalta parte. Se prajeste inca un minut omleta dupa care se scoate pe o farfurie. Se serveste calda, cu salata si cu paine de casa.