Ca si cartoful, cartoful dulce este un tubercul usor de gatit. Usor dulci, cu pulpa portocalie, acestia sunt plini de vitamine. Pregateste un piure delicios de cartofi dulci pentru a spune adio plictiselii in bucatarie. Rapida, simpla si economica, aceasta reteta are toate sansele sa devina una dintre preferintele tale in bucatarie. Toata lumea o va indragi, incepand cu cei mici, care adora celebrul tubercul. Toata lumea la masa!
Ingrediente
- 800g de cartofi dulci;
- 40g unt;
- 200ml de lapte;
- Sare;
- Piper;
Decojeste cu grija cartofii dulci, apoi clateste-i sub un jet de apa. Apoi taie-i in cuburi mici.
Pune bucatile de cartofi dulci intr-o cratita mare si acopera-le cu apa. Fierbe cartofii dulci timp de aproximativ 15 minute. Verifica cu varful unui cutit: pulpa cartofilor dulci trebuie sa fie destul de frageda.
Scurge si fa piure cuburile cu ajutorul unei ustensile speciale pentru asta sau cu o furculita. Se adauga untul. Se amesteca bine pana cand acesta s-a topit complet.
Apoi toarna laptele, putin cate putin, pana cand ajungi la consistenta dorita (mai groasa sau mai subtire, in functie de preferinte). Adauga sare si piper dupa gust. Poti adauga si condimente care se potrivesc bine cu cartoful dulce: curry, chimen, coriandru, ghimbir – indrazneste sa fii exotic!
Serveste acest piure fierbinte cu pui prajit sau peste la aburi. Delicios!
La fel ca si cartofii, cartofii dulci tind sa se oxideze si sa se innegreasca dupa ce sunt decojiti si taiati in bucati. Atunci cand pregatesti piureul de cartofi dulci, pune bucatile de legume pe masura ce inaintezi intr-un bol plin cu apa rece. In acest fel, cartofii dulci nu se vor innegri. Tot ce trebuie sa faci este sa ii scurgi inainte de a-i gati intr-o cratita.