Reteta de creveti cu usturoi

0
7599

Vrei sa incerci sa faci si tu acasa unul din cele mai populare preparate din Spania, un preparat servit pe post de tapas? Atunci citeste randurile de mai jos pentru a descoperi o reteta delicioasa de creveti cu usturoi.

Pentru a pregati aceasta reteta este nevoie de ingrediente putine insa tine cont de faptul ca nu trebuie sa gatesti excesiv crevetii. Dupa ce opresti focul acestia continua sa se gateasca in sosul cald preparat.

Se pot cumpara pentru aceasta reteta creveti congelati, curatati insa cei mai buni sunt, evident, cei proaspeti. Daca optezi pentru crevetii congelati atunci trebuie sa ii tii sub un jet de apa rece pentru a se dezgheta mai rapid dupa care se sterg bine inainte de a-I pune la prajit, pentru a fi uscati.

Ingredientele necesare pentru reteta de creveti cu usturoi

– 300g de creveti
– 5-6 linguri de ulei masline
– 4 catei de usturoi
– Un ardei iute
– sare de mare
– piper proaspat macinat

Pentru servit este nevoie de

– cateva fire de patrunjel verde
– lamaie
– paine prajita

Cum se prepara crevetii cu usturoi

Daca crevetii sunt proaspeti se curata lasand cozile intacte. Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie, se adauga usturoiul si ardeiul iute, apoi putina sare si piper si se prajeste totul la foc mic pana cand usturoiul capata o nuanta frumoasa, aurie.

Se adauga crevetii la prajit si se lasa in jur de 11-12 minute pe ambele parti, pana cand incep sa capete o nuanta de rosu aprins.

Vezi si:  Olivier Nasti, desemnat bucătarul anului 2022

Se scot dupace se prajesc intr-o farfurie ceramica, cu peretii mai inalti sau pe un platou, dupa preferinte si se toarna uleiul din tigaia in care au fost prajiti peste ei. Se presara patrunjel verde, se stoarce putina lamaie si se consuma cu paine prajita. Un adevarat deliciu.

Sursa: https://www.cuisineaz.com/recettes/crevettes-a-l-ail-79476.aspx

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here