Rapida, simpla si savuroasa. Un sos de rosii delicios si ton care sa insoteasca aceste paste, cu note subtile de ghimbir. Pastele sunt rapid si usor de preparat de oricine. Cu totii iubim pastele. Cu toate sosurile posibile. Sunt ideale atunci cand suntem in pana de inspiratie, nu mai stim ce sa pregatim seara, pentru cina. Nu este nimic complicat, trebuie doar sa respectam timpul de fierbere al pastelor. Restul, este un joc de copil.
Ingrediente (pentru patru persoane):
400g paste;
3 catei de usturoi;
Patrunjel
O cutie mare de ton;
400ml de smantana de gatit;
Sare, piper, ghimbir;
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb, se pregateste sosul pentru paste. Se pune intr-un vas ulei de masline si se adauga usturoiul tocat marunt. Se lasa doar atat cat sa isi eibereze aroma, nu se lasa sa se arda deoarece devine amar. Se adauga sosul de rosii si se condimenteaza cu sare, piper si ghimbir (optional, ghimbirul se poate inlocui cu busuioc, oregano) si se fierbe sosul timp de cateva minute.
Dupa ce se leaga sosul, se adauga tonul, bine scurs si se amesteca. Se lasa la fiert inca o jumatate de minut. Se adauga pastele fierte si scurse de apa. Se ameseca, adaugam smantana de gatit si putin oregano sau patrunjel tocat marunt pentru un plus de prospetime. Cine doreste, poate adauga deasupra putin parmezan ras. Chiar daca nu vi se pare una din cele mai fericite combinatii si, in general, parmezanul nu se adauga la o reteta de paste cu ton, gustul nu este unul rau deloc.
Reteta de paste prezentata este una extrem de simpla si rapida, nu ia foarte mult timp. Vei obtine in jur de 3-4 portii. Daca vrei sa faci mai multe paste cu ton, atunci poti dubla portiile fara probleme.