Retete de gatit: Ratatouille

0
17034
  • Ingrediente
    1 ceapa
    2 catei de usturoi
    6 rosii
    ierburi de Provence uscate
    ulei de masline
    1 vanata mare
    1-2 dovlecei
    1 ardei rosu
    1 ardei galben
    sare
    piper, de Provence
    cimbru
    busuioc

Mod de preparare

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Lasati sa fiarba bine pana sosul se leaga putin, apoi adaugati sarea piperul si ierburi Provence dupa gust.
Caliti pe rand legumele taiate rondele. Nu le tineti foarte mult pe foc!
Intr-un vas de yena rotund, puneti sosul, apoi legumele calite alternandu-le. Eu am inceput cu vanata, apoi dovlecel, ardei rosu si ardei galben. Presarati ierburi de Provence, acoperiti cu capac si dati la cuptor timp de 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce scoateti vasul din cuptor adaugati cimbru si busuioc proaspat tocat.
Puteti servi cald sau rece, langa o portie de calamari sau creveti.Pofta buna!
Reteta cu grad de dificultate mediu.

Ratatouille - imagine 1 mareRatatouille - imagine 1 mareRatatouille - imagine 1 mareRatatouille - imagine 1 mareRatatouille - imagine 1 mareRatatouille - imagine 1 mare

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here