Tort cu crema de branza si piersici

0
1530
ngrediente tort cu crema de branza si piersici

pentru blat

3 oua
3 linguri zahar
3 lingui faina
2 linguri cacao

pentru crema

400 gr crema branza
200 gr smantana dulce pt frisca
100 gr zahar pudra
10 gr gelatina
1 compot piersici Sun Food

pentru decor

1 compot piersici Sun Food
10 gr gelatina
coacaze
menta
Mod de preparare tort cu crema de branza si piersici

Mai intai vom pregati blatul. Mixam albusurile pana devin ferme apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. adaugam albusurile si incorporam. Adaugam cacao si faina si amestecam cu o spatula, cu grija ca sa nu se lasa. Turnam compozitia in forma de tort cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt. Am folosit o forma cu diametrul 28.
 

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 15 minute. Il lasam sa se racoreasca apoi il rasturnam pe un platou, cu fundul in sus. Asezam inelul detasabil pentru tort in jurul lui si il insiropam cu sucul din compot. eu am folosit aproape tot sucul de la un compot fiindca imi plac blaturile foarte bine insiropate.


Pregatim crema. Frecam crema de branza cu zaharul pudra pana devine cremoasa. Eu am folosit crema de branza Hochland clasic dar merge foarte bine si Philadelphia sau alte tipuri, cu conditia sa aiba consistenta cremoasa.
 

Mixam smantana lichida pana devine ferma.
 

Amestecam crema de branzza cu frisca, cu ajutorul unei spatule. 
 

Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Eu folosesc gelatina granule de la dr Oetker, pe care o hidratez mai intai cu putina apa rece apoi o pun la bain-marie sau la microunde pana cand granulele sunt complet topite. Sub nici o forma nu trebuie adaugata gelatina calda in crema, de asemeni nici crema nu trebuie sa fie foarte rece. Amestecam panacand gelatina este uniform incoroprata. Adaugam piersicile taiate cubulete.
 

Punem crema peste blat si nivelam. Asezam apoi un strat de felii de piersici. Cam jumatate din sucul celui de al doilea compot o amestecam cu gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi turnam desupra piersicilor.
 

Dam la frigider ca sa se intareasca. Este de preferat sa il lasati peste noapte. Desfacem cu grija inelul din jurul tortului si il indepartam. 
 

Decoram cu coacaze  si frunzulite de menta.
Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here