Apa cu lamaie- care ii sunt beneficiile pentru sanatate

0
918

Apa cu lamaie are un gust foarte bun, dar in acelasi timp, are numeroase beneficii pentru sanatate. Iata mai multe despre acest ritual pe care ar trebui sa il abordezi in fiecare dimineata.

Lamaia este o citrica foarte populara. Are un gust plin de prospetime, este folosita pentru a pune in valoare sau in evidenta numeroase preparate si cei care vor sa ramana cei mai sanatosi o au mereu in stoc pentru a-si intari imunitatea.

Lamaia este un adevarat concentrat sau cocktail de vitamine. Este foarte bogata in vitaminele B si C, in potasiu, in proteine si antioxidanti, calciu, magneziu si pectine.
Apa cu lamaie este cea care te poate ajuta sa slabesti, deoarece pectina poate taia apetitul si poate reduce pofta de dulce.

De asemenea, este cea mai buna in caz de canicula, deoarece lamaia, care continue 90% apa, te ajuta sa te rehidratezi atunci cand este foarte cald afara.

Poate ameliora digestia si pH-ul corpului. Citratul pe care il contine lamaia poate restabili echilibrul acido-bazic al oraganismului. Ori, un organism sau un corp acid este unul care este in cea mai proasta stare de sanatate. Un pH reechilibrat este cel care va favoriza o digestie mai buna. Astfel ca, dupa o masa mai bogata in proteine, poti bea o apa gazoasa cu lamaie.

Poate favoriza pierderea in greutate. Apa cu lamaie poate sa taie sau sa reduca apetitul. Amareala sa poate sa reduca excitatia papilelor reducand astfel pofta pentru ceva dulce.
Este un excelent diuretic. Poate stimula astfel activitatea rinichilor si poate elimina astfel mai bine toxinele prin intermediul urinei.

De asemenea, poate reduce si tensiunea. Lamaia contine o buna doza de potasiu care contribuie la reducerea riscurilor de a suferi de tensiune arteriala.

In plus, poate favoriza tranzitul. Nu este cel mai bogat fruct in fibre, dar contine pectina care poate ameliora tranzitul.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here