Ce trebuie să știi despre un implant dentar

0
1887
implant-dentar-vodita

Chiar dacă ne putem obișnui cu lipsa unui dinte, acest lucru ne-ar putea aduce și alte dificultăți și nu este deloc o soluție la care să apelăm pentru sănătatea noastră orală. În aceste cazuri, trebuie să apelăm la un implant dentar care, datorită tehnologiei și a medicilor profesioniști, nu mai reprezintă o intervenție periculoasă și dureroasă. Pe lângă detaliul estetic, este important să apelăm la astfel de tratamente pentru a nu favoriza apariția unor probleme la nivelul dinților din imediata apropiere a celui deja pierdut.

Ce înțelegem prin implant dentar?

Pentru că un dinte lipsă ne poate crea foarte multe disconforturi la mestecare, din punct de vedere estetic sau chiar la vorbire, trebuie să înlocuim rădăcina cu un implant dentar a unei piese din titan. Mai pe înțelesul tuturor, acest implant este practic un șurub care să susțină fără dificultăți noua construcție a dintelui.

La tratamentele cu implant dentar pot apela toți pacienții care au unul mai sau mulți dinți care lipsesc. Nu este o intervenție complicată și poate fi făcută în orice moment de un medic specialist. Atât timp cât calitatea osului permite această procedură, ne putem bucura într-un termen scurt de un zâmbet la fel de frumos ca înaintea pierderii unuia dintre dinți.

Pentru că suntem reținuți în ceea ce privește astfel de tratamente, este important să știm că durerea nu este un aspect care să ne oprească, ba chiar mai mult, aceasta lipsește cu desăvârșire. În acest scop, anestezia joacă un rol foarte important.

De la ce vârstă putem apela la un implant dentar?

Pentru că structura osului nu este definitivată și nici nu prezintă rezistența de care are nevoie în cazul unei astfel de intervenții este necesar ca pacientul să aibă minim 18 ani. Rata de succes a acestor proceduri este de peste 95%, această cifră ne poate da încrederea și curajul de care avem nevoie înainte de a merge la medicul dentist cu o astfel de problemă.

Cum se întreține sănătatea cavității bucale după un implant dentar?

Odată trecuți prin această intervenție este foarte important să avem o igienă orală corespunzătoare. Trebuie să ne ferim dinții de toate produsele care i-ar putea afecta, dar și să-i spălăm regulat și corect de minim două ori pe zi. Dacă apar anumite dureri este necesar să consultăm imediat medicul dentist.

Nu trebuie să pierdem foarte mult timp până apelăm la o astfel de intervenție deoarece cu cât perioada de așteptare este mai lungă, cu atât pot apărea mai multe complicații.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here