Covid 19: ce trebuie sa stii despre sprayul nazal preventiv care elimina 99% din virus

0
1887

Din 1 martie, un spray nazal care ar fi capabil sa elimine 99% din incarcatura virala a coronavirusului va fi disponibil in farmaciile din Europa. In ce consta exact acest dispozitiv de prevenire a Covid-19?

30 de secunde. Acesta este timpul de care are nevoie noul spray nazal anti-coronavirus sa elimine 99% din incarcatura virala a virusului. Creat de catre grupul francea Pharma & Beauty, acest spray ar permite diseminarea virala si delegarea agentilor ingectiosi in fosele nazale si facilitarea acestora din urma. Acest spray nazal este un dispozitiv preventiv: poate fi considerat drept un gest de bariera suplimentar care permite limitarea riscurilor de contaminare. Insa nu este in niciun caz un medicament. Nu va reusi niciodata sa inlocuiasca un vaccin.

Covid 19: un spray nazal disponibil incepand din luna martie
Acest spray nazal made in Franta este compus intr-o proportie de 40% din apa ionizata si 60% apa purificata. Apa ionizata are proprietati purificatoare, antivirale si antimicrobiene.
Eficacitatea sa a fost deja dovedita de Institutul de boli infectioase din Marseille. Rezultatele testelor facute indica faptul ca una- doua pulverizari in fiecare din nari, de 4-6 ori pe zi ne permite sa luptam impotriva propagarii Covid-19. Dupa folosirea spray-ului specialistii ne recomanda sa ne suflam nasul pentru a ne debarasa de mucusul potential contaminat cu Sars-CoV-2.

Productia acestui spray va debuta curand in Franta. Intre 1-3 milioane de unitati ar trebui sa fie disponibile in luna martie, apoi 13-15 milioane in fiecare luna incepand cu luna aprilie. Spray-ul va fi disponibil in forma de flacon de 30ml, pentru o luna de tratament la un pret de 14,90 euro.

Nu este singurul spray dezvoltat impotriva coronavirus. Tot in Franta, s-a creat start-up-ul X-Pharma pentru a produce acest spray.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here