Cum sa te recuperezi mai rapid dupa implantul dentar

0
1326
igiena dupa implant dentar

Implantul dentar este o procedura chirurgicala minim-invaziva, care are foarte multe beneficii asupra organismului uman, atat din punct de vedere al sanatatii fizice, cat si al sanatatii mentale.

Cu toate ca procesul pentru realizarea implantului dentar realizat in Cabinet Implant Dentar Sector 3 Bucuresti este unul de durata – ce se poate intinde pana la 6 luni ca urmare a pasilor premergatori necesari si a perioadei de recuperare – rezultatele finale sunt pe masura asteptarii.

In urma realizarii acestei proceduri, pacientii isi recupereaza functia de masticatie, iar capacitatea gustativa creste, zambetul este restaurat cat se poate de natural si astfel contribuie la cresterea increderii in sine. In concluzie, are un rol foarte important in imbunatatirea calitatii vietii pacientilor.

4 indicatii pentru o recuperare rapida

Desi este procedura minim invaziva, pacientii au nevoie de o perioada de recuperare dupa realizarea operatiei chirurgicale pentru implantul dentar, aceasta variaza intre 3 si chiar 6 luni. Aceasta perioada este necesara atat pentru vindecarea gingiei dupa realizarea procedurii, cat mai ales pentru integrarea si acceptarea implantului dentar, realizat din titan, de catre organism.

Pentru o recuperare mai rapida este important sa se respecte intocmai recomandarile medicului stomatolog, dintre care DrCalenic le-a selectat pe cele mai importante:

Locul operat nu trebuie presat – operatia va fi inchisa cu ajutorul suturilor, de aceea zona va fi sensibila in urmatoarele zile si nu este recomandat ca aceasta sa fie presata cu limba sau cu mana. In primele ore de dupa operatie este bine sa se mentina pe obraz o compresa cu gheata, in acest fel edemul (umflatura) si echimoza (vanataia) nu vor aparea sau vor fi foarte reduse.

Consumul de alimente moi si usor de inghitit – este indicat sa nu se solicite cavitatea bucala in primele zile de dupa interventie, astfel ca ar fi bine ca pacientii sa opteze pentru supe, piureuri si alte alimente moi;

Consumul de alcool si tutunul trebuie evitate – pacientii trebuie sa renunte la aceste vicii cel putin timp de doua saptamani dupa procedura de implant dentar deoarece acestea incetinesc procesul de vindecare;

Mentinerea unei igiene orale corespunzatoare – in acest fel incizia este ferita de efectele produse de bacterii si alimentele fermentate. Dupa 24 de ore de la interventie, medicii recomanda sa se realizeze periajul dintilor, insa cu o periuta cu perii moi si mare grija.

Cum se realizeaza igiena la pacientii cu implanturi

Igiena dupa implant dentar se realizeaza la fel ca si in cazul dintilor naturali, efectuata atent si intr-un mod sustinut. Totusi, doar periajul nu este suficient, pacientii cu implant dentar (si nu numai) trebuie sa isi completeze rutina de curatare a dintilor si cu ata dentara si a apei dentare, acestea avand rolul de a curata zona de sub lucrare, greu accesibila si care este in contact cu gingia.

De asemenea, la fel de important este si utilizarea dusului bucal, care indeparteaza resturile alimentare si bacteriile cu ajutorul presiunii apei. Insa, pacientii trebuie sa nu omita vizitele regulate la dentist si sa tina cont de doua aspecte: o igienizare facuta incorect este ineficienta si daca sunt folosite manevre intempestive de curatare, igienizarea poate deveni traumatica.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here