Este calcarul periculos pentru sanatate?

0
10302

Apa din paharul de baut are un aspect albicios, deloc atragator si asta incepe sa te ingrijoreze? Acest lucru se datoreaza, fara indoiala, calcarului. Bautura are un gust rau…dar care sunt efectele asupra sanatatii? In cele ce urmeaza iti spunem daca este sau nu calcarul periculos pentru sanatate.

Atunci cand evocam apa calcaroasa ne gandim in general la apa de la robinet. Cu toate acestea, calcarul poate fi prezent si in apa imbuteliata.

Calcarul este in mod natural prezent in apa

Oamenii de stiinta sustin ca apa poate avea un continut ridicat de calcar insa acesta nu are un efect nefast asupra sanatatii noastre. Calciul si magneziul, responsabili de formarea calcarului, sunt prezenti in apa in mod natural. Cu cat o apa este mai bogata in calcar, cu atat este considerata mai dura de unii specialisti. Nici OMS, nici Uniunea Europeana nu au stability o norma maxima cu privire la duritatea apei. Daca vrei sa cunosti duritatea apeipe care o consume poti sa te uti pe facture de apa. Daca aceasta informatie nu este trecita pe facture atunci contacteaza distribuitorul de apa deoaece are obligatiasa iti furnizeze aceasta informatie.

De mentionat este urmatorul lucru: un litru de lapte contine de zece ori mai mult calciu si magneziu decat apa de la robinet, fara sa fie recunoscyta drept periculoasa pentru sanatate. Un efect negativ al apei dure asupra organismului nostrum este acela ca provoaca diaree.

Apa dura poate prezenta efecte negative asupra pielii noastre, mai ales daca este sensibila. In primul rand, apa dura face sapunul sa se dizolve mai greu, iar asta inseamna ca reziduurile vor ramane pe piele. Aceasta acopera porii, ceea ce poate provoca acnee sau inflamatii.

Pe de alta parte, duritatea apei usuca pielea si, conform unui studiu efectuat in 2016, poate creste riscul aparitiei eczemelor la bebelusi.

 

Sursa: https://www.femmesdaujourdhui.be/bien-etre/sante-forme/le-calcaire-est-il-dangereux-pour-la-sante/

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here