OMS: Pandemia de Covid 19 nu s-a încheiat

0
5661

Biroul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat populaţia să nu ignore pandemia de coronavirus, transmite marţi agenţia DPA.

Deşi COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională de la începutul lunii mai, continuă să aibă un impact global considerabil asupra sănătăţii, a indicat OMS Europa.

Virusul va însoţi probabil omenirea în anii următori – dacă nu pentru totdeauna. De asemenea, există un risc foarte real de apariţie a unor noi variante ale virusului. „Deşi urgenţa de sănătate publică la nivel internaţional s-a încheiat, pandemia cu siguranţă nu” a luat sfârşit, a subliniat Hans Kluge, director regional al OMS.

OMS Europa consideră că este timpul ca lecţiile învăţate să fie puse în practică şi ca sistemele sanitare să fie mai bine echipate pentru şocuri viitoare. În acest scop, a lansat un aşa-numit plan de tranziţie pentru a oferi Europei capabilităţile şi reţelele necesare pentru a identifica, verifica şi raporta rapid noile ameninţări la adresa sănătăţii.

Statele membre trebuie să investească strategic şi durabil în pregătirea pentru pandemie, rămânând în acelaşi timp alerte la noile ameninţări, au declarat experţii în sănătate cu sediul la Copenhaga.

Potrivit organizaţiei, peste 270 de milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus în cele 53 de ţări din Europa şi Asia Centrală incluse în regiunea europeană a OMS. Peste 2,2 milioane de persoane au murit din această cauză din ianuarie 2020.

Chiar dacă numărul internărilor în spital şi al deceselor a scăzut considerabil datorită imunităţii crescute a populaţiei în faţa virusului, mii dintre persoanele cu risc ridicat mor în fiecare săptămână, conform OMS.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here