Arta – O oportunitate investitionala mult mai usor accesibila

0
4845
oportunitate investitional

In perioade de crestere economica, atunci cand toate rotile economie sunt in miscare, pentru noi toti este este mult mai usor sa facem investitii de succes.

Doar prin simpla copiere a celor care sunt deja cu cativa pasi inainte si au dovedit c-au fauct o alegere buna.

Asa au aparut brusc atat de multe barber shop-uri, restaurante si case de pariuri in toate orasele din Romania.

Dar, intr-o perioada tulbure din punct de veder economic, sau chiar intr-o perioada de criza, lucrurile se schimba radical.

Riscul pe care oamenii sunt dispui sa si-l asume scade foarte mult si are implic un impact puternic in echilibru dintre cerere si oferta.

Automat lucrurile devin volatile, iar cei cu mai putin experienta si/sau resurse fac pasul inapoi.

Investitiile sunt reorientate catre zonele sigure si foarte sigure. In mod obisnuit, oamenii se indreapta catre obligatiuni de stat, aur, diamante și alte metale pretioase.

Daca privim tezaurizarea printr-un spectru mai larg, gasim si alte oprotuunitati precum: arta autentica, bijuteriile certificate sau alte obiecte de colecție.

In mijlocul crizei si blocajelor sociale provocate de coronvirus, una din casele de licitatii din Romania a resuit sa vanda de peste 1 milion de euro.

Indiferent de domeniile in care ai ales sa investesti, daca alegi sa ai un portofoliu diversificat, n-ai cum sa stii itotul despre fiecare dintre aceste domenii.

Apeleaza cu incredere la sfatul specialistului, in cazul acesta, la un artist sau la o persoana care este activa in domeniul, care sa te indrume.

De asemenea, exista rapoarte ale pietei de arta realizate in ultimii ani si tot mai multe publicatii de business care scriu despre investitiile in arta.

Arta nu este un domeniu recunoscut pentru cresteri spectaculoase, lasand deoparte marile exceptii, ea trebuie vazuta ca o metoda de securizare.

Din acest punct de vedere, o investitie in arta este similara cu obligatiunile de stat, dar cu o perspectiva de castiga, totusi, usor mai mare.

In loc sa tii bani intr-un depozit intr-o banca, fie si prin depozite la termen, daca nu ai depozitate sume foarte mari (de exemplu sub 100.000 de euro), dobanda abia acopera inflatia.

In acest caz, astfel de sume mult mai bine ar fi investite intr-un tablou sau intr-o bijuterie cu metale pretioase, ale caror valori nu se v-or deprecia odata cu trecerea timpului.

Din contra, logevitatea si raritatea unor astfel de obiecte nu va face decat sa le creasca valoarea.

Intr-o perioada, in care pana si investitiile imobiliarea sunt complicate, datorita masurilor de protectie sociala, licitatiile de arta online, sunt un instrument excelent la indemana oricui.

Tot procesul de achitie si intrare in posesie a unui obiect de arta in comparatie cu un imobil, este mutt mai usor de gestionat in conditiile actuale.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here