Dan Diaconescu, vesel şi cu bolidul lovit

0
11934

A stat aproape trei ani în puşcărie, iar acum se plimbă toată ziulica!

Dan Diaconescu (50 de ani) nu stă o clipă locului. Vrea să se bucure de viaţă şi de libertate. Dar iată că, într-un periplu banal prin cartierul Primăverii, s-a ales cu maşina buşită.

Tot numai un zâmbet, rotunjor la faţă, cu veşnica lui cravată violet, aşa arată Dan Diaconescu la o lună după ce a revenit acasă din “vacanţa” forţată în Penitenciarul Jilava. Aşa l-au surprins fotoreporterii Click! în urmă cu câteva zile, în timp ce ieşea din vila sa din Primăverii pentru a lua masa cu nişte amici, la un restaurant de fiţe din nordul Capitalei.

Fostul patron al OTV a mers agale de la restaurant spre casă, semn că voia să simtă vântul prin părul albit şi razele de soare pe obraji. Cu zâmbetul pe buze şi ochii mijiţi, Diaconescu nici nu s-a sinchisit să răspundă la telefonul mobil care suna insistent. A vrut să se bucure de plimbare în linişte, fără să mai audă despre probleme, afaceri sau ştiri senzaţionale. În faţa casei, a scotocit după ceva acte prin maşina sa, un Mercedes negru, apoi a verificat din nou telefonul.

Omul de afaceri și-a lovit Mercedesul în intersecţia din Primăverii

Omul îşi face de lucru zi de zi prin cartier, doar-doar uită de lunile în care a stat închis în celula de câţiva metri pătraţi. Ieri spre exemplu a ieşit iar să cumpere mâncare pentru câini. S-a oprit la magazinul din Floreasca, a luat “păpica”, dar când să se întoarcă spre casă, ghinionul l-a pândit după colţ. Şi anume, la intersecţia străzilor Eliade cu Primăverii, afaceristul a dat bot în bot, la propriu, cu un Opel Insignia albastru. Probabil că s-a relaxat atât de mult de când e în libertate că a uitat să mai dea prioritate în trafic. Contactat de Click!, Dan Diaconescu nu a dat relaţii despre accidentul în care a fost implicat, aşa cum nu a vorbit nici cu alţi reporteri de când a ieşit din închisoare.

Soţia lui Diaconescu a venit imediat la locul accidentului

”Din păcate, am o interdicţie pe care trebuie să o respect şi aceasta nu îmi permite să apar în presă, la televiziune sau radio pentru o perioadă de 5 ani”, a precizat fostul om de televiziune.

Cert este că cei doi şoferi s-au înţeles fără intervenţia poliţiştilor şi au completat o “amiabilă”. La câteva minute după incident şi-a făcut apariţia lângă Mercedes şi Emilia Băţău, soţia lui Diaconescu, care a venit speriată, crezând că acesta s-a ales cu ceva răni. Din fericire, nimeni nu a a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma ciocnirii. Doar maşinile vor avea nevoie de reparaţii serioase!

Aniversare de 50 de ani cu 200 de musafiri

Cum a ieşit după gratii, fostul patron OTV a avut parte de o petrecere-surpriză. La aniversarea sa de 50 de ani, pe 9 decembrie, soţia Emilia Băţău, fetiţa lor Dona Milena şi cei mai buni prieteni au complotat la organizarea celei mai tari petreceri, la un restaurant celebru din Herăstrău. 200 de prieteni l-au întâmpinat, i-au adus cadouri şi i-au urat ”la muţi ani”, iar printre aceştia s-au numărat Cristi şi Oana Brancu, Florin Condurăţeanu, Serghei Mizil, Florin Călinescu, Sorin Ovidiu Bălan, avocaţi şi politicieni. Atmosfera a fost întreţinută de Florin Vasilică, Taraful Mirela şi Elvis Năsturică şi Elena Merişoreanu. Oaspeţii s-au delectat cu mâncăruri tradiţionale preferate de Dan Diaconescu şi cărora le-a cam dus dorul în ultima perioadă: aperitiv, sarmale, fripturi de toate felurile cu garnituri şi murături variate.

Condamnat pentru șantaj

Dan Diaconescu a fost eliberat condiționat din penitenciarul Jilava, la 29 noiembrie 2017. El fusese încarcerat în martie 2015, după ce instanța de judecată l-a declarat vinovat de șantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moț. Ancheta a stabilit că patronul OTV l-a amenințat pe edil, în cadrul unei emisiuni televizate, pentru a-l determina să-i plătească suma de 200.000 de euro. Din pedeapsa de cinci ani și șase luni, Diaconescu a executat doi ani și zece luni.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here