Mariah Carey, dată în judecată

0
4386

Mariah Carey a fost dată în judecată pentru 20 de milioane de dolari americani fiind acuzată de o presupusă încălcare a drepturilor de autor pentru hitul ei „All I Want For Christmas is You”, informează sâmbătă DPA/PA Media.

Numele cântăreţei şi cel al colaboratorului ei Walter Afansieff sunt menţionate în procesul intentat de compozitorul Andy Stone.

Melodia a fost lansată de Carey în 1994, fiind inclusă pe albumul „Merry Christmas”, şi a ajuns unul dintre cele mai populare hituri festive.

În documentele juridice depuse la tribunalul Eastern District din Louisiana, Stone susţine că a colaborat la compunerea cântecului în 1989 şi nu şi-a dat niciodată permisiunea ca acesta să fie folosit.

Documentele, obţinute de agenţia PA Media, precizează că Mariah Carey şi colaboratorii săi „s-au implicat în mod conştient, voit şi intenţionat într-o campanie” de încălcare a drepturilor de autor care i s-ar fi cuvenit lui Stone pentru acest cântec.

În documente se adaugă faptul că inculpaţii au săvârşit, de asemenea, „acţiuni de îmbogăţire fără justă cauză prin însuşirea neautorizată a muncii reclamantului şi a bunăvoinţei asociate acesteia”.

Stone solicită despăgubiri de 20 de milioane de dolari.

„Merry Christmas” a fost lansat de Columbia Records la data de 1 noiembrie 1994 şi a devenit cel mai bine vândut album de Crăciun din Statele Unite din toate timpurile. Până în prezent au fost vândute peste 15 milioane de exemplare în întreaga lume.

Trupa britanică Glass Animals a urcat pe prima poziţie în topul american Billboard Hot 100 cu single-ul ei „Heat Waves” şi a stabilit un nou record pentru cea mai lungă perioadă de timp de care a avut nevoie o piesă pentru a ajunge în fruntea acestui clasament, informează bbc.com.

Acest cântec al trupei din comitatul Oxford a avut o ascensiune lentă, de 59 de săptămâni, înainte să urce pe primul loc în topul Billboard Hot 100.

Precedentul record aparţinea unei piese a cântăreţei americane Mariah Carey, „All I Want For Christmas Is You”, care a fost de 35 de săptămâni.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here