Da sau nu imaginilor socante cu pacientii care sufera de Covid-19?

0
1071

Imaginile soc facute in spitale pacientilor care sufera de Covid-19 si poate, nu au reusit sa supravietuiasca, ar putea sa ii convinga pe cei care inca neaga existenta acestui virus? Nimic nu este sigur. Insa, mass-media trebuie sa isi faca treaba in continuare.
In Quebec spre exemplu, jurnalistii si fotografii nu au nicio sansa sa surprinda astfel de poze deoarece guvernul le-a interzis accesul in spitale. O scrisoare deschisa semnata de responsabilii din mass-media cere mai multe suplete din partea autoritatilor. Iata ce cuprinde pe scurt aceasta scrisoare:

In martie 2020, intreaga planeta a inteles amploarea crizei sanitare, vizionand unele imagini dramatice din spitale, in special din Italia. Pozele si clipurile video ne infatisau pacientii pe patul de spital, intubati, culcati pe burta precum si medici disperati, cu urmele lasate de masti pe chip…aceste imagini au reusit sa sensibilizeze multe persoane, numerosi sunt cei care au reusit sa realizeze gravitatea situatiei prin intermediul acestor imagini
Specialistii estimeaza faptul ca aceasta cerere din mediul jurnalistic este justificata.

Bineinteles, acest lucru inseamna si ca persoanele care sufera de Covid-19 trebuie sa fie respectate. Mass media trebuie sa descrie aceasta situatie oribila, sa o ilustreze asa cum este deoarece, dupa un an, inca mai sunt persoane care neaga existenta acestui virus care a luat deja o multime de vieti.

Insa ar reusi aceste poze socante sa convinga populatia sa respecte mai bine restrictiile? Nimic nu este sigur. Cercetatorii sunt interesati de mai multa vreme de efectul acestor imagini socante asupra populatiei, in campaniile de comunicare in special. Pe termen scurt, imaginile socante marcheaza spiritele insa nu induc neaparat o schimbare in comportamentul unei persoane. Persoanele care se apara avand tendinta sa nege sau sa minimizeze amenintarea risca sa dezvolte un comportament mai ciudat, sa fie din ce in ce mai convinsi de faptul ca totul este doar un complot…

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here