Boogaloo o miscare interzisa de Facebook

0
3978
Boogaloo o miscare interzisa de Facebook

Facebook a interzis pe platforma sa grupari de extrema dreapta americana din miscarea Boogaloo si „caută în mod activ să comită violenţe”.

  Afla mai multe despre acest subiect

Facebook s-a aflat sub presiune pentru a elimina de pe platforma sa continuturile si miscarile rasiste. In cursul zilei de marti, Facebook a inclus miscarea Boogaloo in categoria „persoanelor şi organizaţiilor periculoase”.

Adeptii acestei miscari erau puternic inarmati si perturbau manifestatiile antirasiste din SUA. Acestea au devenit mai ingrijoratoare atunci cand unul dintre ei a ucis doi politisti in California la inceputul acestei luni.

„În consecinţă, acestei reţele violente îi este interzisă orice prezenţă pe platforma noastră şi retragem toate conţinuturile care o susţin, îi fac apologia sau o reprezintă”, a mentionat Facebook.

„Ea promovează activ violenţa împotriva civililor, a forţelor de ordine, guvernului şi instituţiilor”,  se mai mentioneaza in comunnicat.

Ce a facut Facebook in acest sens?

Ei bine, a retras 220 de conturi de Facebook,  95 de conturi de Instagram, 28 de pagini si 106 de grupuri „care constituie în prezent reţeaua Boogaloo”.  Facebook a mai retras si 400 de grupuri si 100 de pagini care gazduiesc continuturi similar.

Potrivit newsin.ro Facebook ia aceste masuri pentru a putea combate eventualele miscari. In plus au fost organizate mai multe manifestatii antirasiste care au fost organizate ca reactie la moartea afro-americanului Gerge Floyd.

Ce este Boogaloo?  Termenul “ Boogaloo” desemneaza un curent muzical afro-cubanez care este utilizat de mai multi ani pe retele sociale cu referire la noul razboi civil.

Aceasta miscare cuprinde adepti ai suprematiei albilor, activisti anti-guvern si pro-arme de foc. Un membru al acestei miscari a fost arestat pe 11 aprilie in Texas dupa ce postase pe retele sociale o inregistrare prin care isi anunta intentia de a ataca si de a ucide un politist.

„Ne aşteptăm ca persoane din această reţea să încerce să revină pe platforma noastră, adoptând o nouă terminologie”, a mai adaugat Facebook in comunicat.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here