Brazi Artificiali de Craciun: Pentru sau impotriva?

0
4029
image001

Pare ca intotdeauna inainte de sarbatori apare un slogan printre oameni: ma pot indragosti de un brad artificial de care sa ma bucur cat mai mult timp? Iata cateva dintre plusurile si minusurile acestor tip de brazi artificiali de pe BraziCraciun.net, iar la final poti lua decizia corecta, in cunostinta de cauza.

Brazi artificiali pot fi gasiti si in alte culori, nu doar verde

De obicei, atunci cand comparam un obiect verde cu ceva spunem ca seamana cu un brad. Dar in ceea ce priveste brazii artificiali, acestia pot veni si in alte culori. De exemplu, a existat o moda a brazilor albi care dau senzatia de brad acoperit cu zapada.

Poate fi vorba, de asemenea, despre un brad artificial cu ramurile luminoase sau de unul acoperit cu zapada artificiala alba.

Toti acesti brazi de Craciun artificiali au marele avantaj de a fi durabili in timp. Mai mult decat atat, un brad artificial nu se degradeaza atat de repede pentru a fi nevoie sa il schimbi in fiecare an.

Cei mai artificiali brazi arata ca un lemn natural…in aparenta. Pentru ca, de fapt, bradul artificial este fabricat din plastic, ceea ce include utilizarea petrolului (o resursa neregenerabila care provoaca emisii de gaze cu efect de sera care sunt evident daunatoare mediului).

De asemenea, in functie de originea sa, poate contine substante nocive. Dar pentru ca tehnologia avanseaza si pe masura ce timpul trece specialistii cauta solutii din ce in ce mai avantajoase pentru mediu, brazii artificiali pot fi vazuti si ca o alegere potrivita daca se au in vedere celelalte aspecte care il plaseaza deasupra brazilor naturali.

Un brad natural nu isi pierde acele. Fabricat din plastic, dar dotat cu o longevitate interesanta, bradul artificial combina atat avantaje, cat si dezavantaje. De exemplu, daca nu degaja un miros placut ca un pom de Craciun autentic, are avantajul de a nu-si pierde acele.

Asa ca alegand un brad artificial in locul unuia natural nu mai e nevoie sa pierzi atat de multa vreme curand acele de prin casa toata luna decembrie, ci vei putea sta sa te bucuri pur si simplu de aspectul pe care il are maretul copac din sufrageria ta decorat dupa bunul plac.

Bradul artificial este ideal pentru suprafete mici. Fata de un brad natural, un brad artificial este recunoscut mai ales pentru faptul ca alegandu-l poti economisi spatiu, acesta ocupand o zona mica daca este ales in consecinta.

Mai mult decat atat, acesta poate fi desfacut la fel de usor pe cat il strangi ca sa il pui la pastrare pentrul urmatorul an. Cu un brad de acest fel, scapi de jumatate din corvoada: cumparare, instalare, decorare, intretinere… Bradul artificial ajunge sa simplifice totul la cateva miscari.

Verdictul? Inainte de a-l da, nu uita de unul dintre cele mai importante aspecte: economia in timp, poti gasi numeroase variante de brazi artificiali ieftini pe BraziCraciun.net, iar daca il mai si folosesti ani la rand, economia in timp este substantiala.

Daca bradul artificial are multe avantaje din punct de vedere practic, marele sau dezavantaj se refera la faptul ca se acorda o atentie tot mai mare practicarii unui consum eco-responsabil.

Economie de bani, economie de spatiu, durabilitate in timp, dar bradul artificial este totusi fabricat in conditii care nu sunt foarte ingaduitoare pentru mediu. Cu toate acestea, ideal ar fi sa pui in balanta avantajele si dezavantajele pe care le prezinta alegerea unui brad artificial ca sa iti poti da seama mai bine care este decizia corecta.

Mai mult decat atat, exista si optiunea sa cumperi un brad artificial gata decorat. In acest sens, exista mai multe optiuni. Intr-adevar, este posibil sa cumperi un brad artificial gol, care nu are niciun decor, intr-o culoare la alegere, fie clasicul verde, fie un brad alb cu zapada artificiala, insa trebuie sa iei in calcul timpul pe care il vei petrece decorandu-l.

Cu toate acestea, te vei asigura ca decoratiunile pe care le vei folosi sunt cele preferate, nu unele alese de altii. Dar daca nu vrei sa pierzi si timp cu decorarea bradului, sa te ocupi de ghirlande si de globuri, poti cumpara un brad gata decorat, numai bun de amplasat in camera de zi, gata sa isi astepte admiratorii.

De obicei, vei primi un astfel de brad ambalat intr-o cutie formata din mai multe bucati, in special pentru versiunile suficient de mari. Pentru decorarea acestuia sunt alese ghirlande traditionale si luminoase care dau tonul petrecerii sau ghirlande mai moderne, iesite din tipar.

Odata montat acasa, nu trebuie decat sa conectezi instalatia la o sursa de curent si ai un brad artificial decorat gata sa primeasca toate cadourile de Craciun pe care le oferi celor dragi sau pe care le vei primi.

Desi sunt putin mai scumpe, aceste versiuni au avantajul de a fi unele practice, pentru ca economisesti timpul pe care l-ai petrece decorandu-l.

Mai mult decat atat, odata cu terminarea sarbatorilor, cand va fi nevoie sa strangi un brad artificial si sa il pui deoparte pentru anul viitor, nu vei avea nevoie de un spatiu de depozitare suplimentar pentru globuri, ghirlande si instalatii, deoarece totul este gata instalat pe ramurile bradului: doar il ambalezi bine pentru a fi protejat de praf si il asezi la loc uscat pentru a-ti bucura si urmatoarele sarbatori. Si acesta este bineinteles un avantaj  referitor la brazi artificiali pe care brazii naturali nu il au.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here