Ce bugetari vor primit tichete de vacanţă – anunţul venit de la Guvern in 2018

0
7548

Veste imensă primită de mai mulţi bugetari din sistem. Unii angajaţi de la stat au primit deja tichetele de vacanţă mult visate. Cei mai norocoşi dintre aceştia sunt bugetarii brăileni, care au primit tichetele încă de anul trecut.

Mai exact, este vorba despre câteva instituţii din Brăila care s-au gospodărit bine şi au acordat voucherele în valoare de 1.450 lei/tichet, încă din luna noiembrie 2017. Iniţial, se ştia că aceşti bani vor fi acordaţi doar în cursul lui 2017, urmând ca din acest an să fie pus stop acestor cheltuieli.

Guvernul a decis însă aprobarea unei noi hotărâri prin care a prelungit termenul de acordare pentru aceste tichete până la 30 noiembrie 2018, condiţia fiind ca instituţiile de stat să prevadă în bugetul pentru noul an cheltuielile respective.

Cei mai norocoşi angajaţi brăileni care se vor bucura de vacanţe achitate cu voucherele respective sunt, potrivit SEAP, cei de la Poliţia Locală, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Casa de Cultură a Municipiului, Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, Biblioteca Judeţeană, Filarmonica Lyra, Serviciul Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară, Serviciul Public de Asistenţă Medicală şi Administrarea Creşelor, Primăria Racoviţa, Primăria Municipiului Brăila etc, scrie romaniatv.net.

Sunt însă şi angajaţi ai unor instituţii care mai au de aşteptat. La spitale tichetele vor fi acordate doar dacă vor exista bani. Nici la Direcţia de Sănătate Publică situaţia nu este clară. Tichetele de vacanţă vor fi acordate dacă există bază legală şi dacă vor exista bani în buget, iar Serviciul de Ambulanţă Judeţean este la mâna Ministerului Sănătăţii. Poliţiştii şi militarii, dar şi angajaţii din învăţământ stau şi ei la mâna ministerelor care sunt ordonator principal de credite.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here