Cutremur în România, în această dimineaţă. Seismul s-a produs în Buzău, la peste 120 de kilometri adâncime

0
15198

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a anunţat că un nou cutremur s-a produs în România, în judeţul Buzău.

Seismul a avut loc în această dimineaţă, la ora 3.00, la peste 124 kilometri adâncime şi a avut magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter.

În ultima perioadă, în România au avut loc foarte multe cutremure neobişnuite, toate de suprafaţă.

Cel mai puternic cutremur din 2017 s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 pe Richter, cutremurul fiind resimțit și la București.

Un cutremur puternic se poate produce oricând!

În urmă cu câteva zile, la sfârşitul lunii ianuarie, Constantin Ionescu, director general al INFP, a declarat că marele cutremur poate avea loc în România oricând.

Potrivit lui Ionescu, un cutremur devastator nu poate fi prezis, însă cetăţenii trebuie să fie pregătiţi să ştie cum să acţioneze în cazul unei catastrofe de acest fel.

„Nu ştim când se va produce în România marele cutremur, dar cetăţenii trebuie să fie pregătiţi să ştie cum să acţioneze şi orice acţiune care se desfăşoară în acest scop, de pregătire, este binevenită.

Sunt anumite indicaţii în legătură cu ce trebuie să facem în cazul unui cutremur. Unde să ne adăpostim dacă stăm la bloc, pe stradă sau în maşină”, a declarat Constantin Ionescu la Antena3.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here