De ce sa mananci alaturi de familie? Cateva beneficii

0
3570

Sa mananci alaturi de familie este mai mult decat o traditie. Stiinta chiar a dovedit ca acest lucru are efecte pozitive asupra tuturor membrilor familiei, mai ales asupra copiilor. Dar, din nefericire este un obicei care se pierde.

In zilele noastre, numeroase sunt familiile care mananca singure in fata televizorului sau a telefonului. Dar nu este deloc un obicei bun cu care sa te obisnuiesti.

Dar, in ultima vreme, studiile au ajuns la concluzia ca atunci cand mananci in familie te bucura de o multime de beneficii, care merg de la marirea stimei de sine, la reducerea riscului de obezitate.

Mancatul in familie poate stimula dezvoltarea. Adica este un excelent stimul pentru a dezvolta unele competente sociale, conversationale si lingvistice. Conversatia familiala care insoteste masa este un factor pertinent pentru dezvoltarea copiilor sau a adolescentilor. Aceste competente includ si bunele maniere.

O mai buna sanatate mentala. Copiii sau adolescentii care mananca alaturi de parinti, de frati sau de surori se simt mai in siguranta si mai protejati de familie. In plus, nu se simt atat de singuri si acest lucru ii ajuta sa aiba mai multa incredere si sa stabileasca unele legaturi semnificative cu cei din jur. Un lucru care poate imbunatati sanatatea mentala.

O mai buna sanatate fizica. Mancatul in familie are de asemenea si unele implicatii importante pentru sanatatea fizica. Copiii care mananca alaturi de familie sunt mai bine hraniti decat cei care mananca singuri sau in compania prietenilor.

In general, mananca alimente mai santoase, nu alimente prajite sau transformate. In plus, mesele se iau de obicei la aceeasi ora, un lucru foarte bun pentru sanatatea digestiva.
Obiceiuri mai sanatoase. De obicei, atunci cand se ia masa in familie, copiii se afla sub supravegherea parintilor, asta insemnand ca vor invata unele obiceiuri importante precum a se spala pe maini inainte de masa sau a mesteca foarte bine alimentele. In plus, invata cum sa se comporte la masa.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here