Declarația 600: Fiscul anunță că formularul poate fi depus de-acum și prin Spațiul Privat Virtual

0
3417

Obligația depunerii declarației 600, până în ultima zi a lunii ianuarie, revine persoanelor care au obținut în 2017, în principal, venituri din activități independente peste un anumit plafon.

Cu puțin timp în urmă, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le-a transmis contribuabililor că documentul poate fi depus acum și prin Spațiul Privat Virtual (SPV), chiar dacă reprezentanții instituției spuneau recent că o astfel de opțiune urma să fie disponibilă abia de săptămâna viitoare.

31 ianuarie 2018 reprezintă termenul-limită până la care persoanele fizice autorizate și ceilalți contribuabili care au obținut în 2017 venituri din activități independente, din chirii, din agricultură, silvicultură și piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiții sau din alte surse trebuie să depună la Fisc formularul 600, folosit pentru stabilirea contribuțiilor la pensii și sănătate ce trebuie plătite la stat în acest an.

Astăzi, reprezentanții ANAF au transmis pe pagina de Facebook a instituției, acolo unde ieri a avut loc o sesiune online de întrebări și răspunsuri pe tema depunerii declarației 600, că formularul poate fi transmis de-acum și prin intermediul SPV.

„Revenim şi vă informăm că acum D600 se poate depune şi prin SPV”, au completat azi oficialii ANAF, în condițiile în care răspunsurile oferite ieri indicau că o asemenea opțiune urma să fie disponibilă de săptămâna viitoare.

Se pare însă că experții IT ai Centrului Național pentru Informații Financiare s-au mișcat mai repede decât se anticipa, ceea ce înseamnă că persoanele fizice care au obligația depunerii formularului pot evita deplasarea la ghișeele Fiscului.

Notă: Despre toate celelalte metode de depunere a formularului 600 am scris aici, iar de aici aflați concret cine are obligația depunerii formularului.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here