Izolare: un studiu subliniaza izolarea dureroasa a unor varstnici

0
1938

Studiul, realizat pe un numar de 1.503  de persoane cu varsta de peste 60 de ani, pune cu siguranta in evidenta « intarirea contactelor familiale » in timpul izolarii insa precizeaza  si faptul ca varstnicii, in mod obisnuit izolati, au fost si mai izolati in aceasta perioada.

Majoritatea varstnicilor au avut contact cu familiile lor in timpul izolarii insa, din neferiicre nu toti au fost atat de norocosi. O minoritate, izolata si in mod obisnuit, a fost si mai izolata in perioada pandemiei cu coronavirus conform unui studiu publicat pe data de 4 iunie.

In ciuda solidaritatii de care au dat dovada un numar mare de persoane, anumiti varstnici au suferit destul de mult din cauza izolarii  si singuratatii. Studiul, realizat asupra unui numar de 1503 persoane cu varsta de peste 60 de ani pune in evidenta intarirea contactelor familiale in timpul izolarii. 43% din cei care au participat la studiu spun ca au avut in aceasta perioada contact in fiecare zi cu cei apropiati.

72.000 de varstnici complet abandonati conform studiului. In schimb, 4% din cei 1.503 care au participat la studiu, adica 72.000 de varstnici nu au avut niciun fel de contact cu familia lor in timpul acestei perioade de izolare in timp de doar 1% din ei erau intr-o astfel de situatie inainte de epidemie conform raportului. Aceste persoane mai izolate, care au parte de o « izolare permanenta » s-au simtit in aceasta perioada complet abandonate. Sunt acele persoane « invizibile » care au avut cel mai mult de suferit. Pentru multi dintre varstnici internetul le-a permis restabilirea contactelor deoarece numai putin de 59% din varstnici dispun de acces la Internet si au vorbit cu apropiatii prin apel video. Insa, numerosi sunt varstnicii care nu folosesc niciodata Internetul, mai ales cei mai in varsta si mai modesti.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here