Mobilizare generală. Pedofilul care a agresat doi copii, căutat de peste 300 de polițiști. Cazul, preluat de procurori

0
6171

Alertă continuă în Capitală. Bărbatul care a agresat sexual doi copii în vârstă de 5 şi 9 ani parcă a intrat în pământ.

Sute de poliţişti s-au mobilizat pentru a-l identifica, însă până acum fără succes. Agenţii fac un apel şi cer tuturor celor care îl recunosc din imagini să sune imediat la 112.

Peste 300 de agenţi de la Poliţia Capitalei au împânzit Bucureştiul şi au cerut ajutorul populaţiei pentru a-l găsi pe bărbatul acuzat de agresiune sexuală, după ce a sărutat şi a pipăit doi copii, o fetiţă de 5 ani şi un băiat de 9 ani, în liftul unui bloc din Sectorul 6.

Şi poliţiştii de la secţia 22 de poliţie s-au mobilizat şi au împărţit poze cu agresorul.

Dacă îl vedeți, sunați de urgență la 112. Şi că recomandare, copilul să nu meargă singur pe stradă şi obligatoriu să nu urce cu persoane necunoscute în lift”, este mesajul polițiștilor.

Ne-am adunat la sediul secţiei 22 de poliţie împreună cu poliţiştii aflaţi în servicu. În continuare desfăşuram activităţi cu privire la informarea populaţiei. Transmitem un mesaj de normalitate pentru populaţie, dorim ca părinţii să nu intre în panică, dar în acelaşi timp le recomandăm să îşi supravegheze în permanenţă copiii.”, a explicat Adrian Florin Pătru, șeful secției de poliție nr. 22 din capitală.

Sâmbătă, poliţiştii de la omoruri au preluat ancheta, s-au întors la faţa locului şi au periat din nou fiecare centimetru din bloc, în speranţa că vor găsi indicii.

Sunt efectuate mai multe activităţi de cercetare şi criminalistice. Au fost identificate şi alte camere de supraveghere şi sunt vizionate imaginile”, spun reprezentanții poliției capitalei.

Psihologii spun că suspectul pare a fi obişnuit cu astfel de gesturi. Cei mici nu au reacţionat cel mai probabil din cauza şocului.

Este o personalitate retrasă, compulsiva care acţionează sub presiunea unei urgenţe oarecare, dar care a mai făcut asta, care şi-a ales locul şi care alege acest loc pe undeva pentru că are o semnificaţie simbolică pentru el, iar în acelaşi timp este un loc unde îşi poate masifesta nevoia de a domina. În general, copiii în faţa unui adult au tendinţa să aibă aceeaşi reacţie de a se supune mai ales la vârste mici sau foarete mici”, explică pishologul Gabriel Diaconu.

Poliţiştii analizează acum imaginile de pe camerele de supraveghere. Din păcate, astfel de probe nu vor mai putea fi folosite dacă va fi modificat codul de procedura penală. Deşi cei doi copii vor fi audiaţi, e posibil ca din cauza traumei să nu-şi amintească indicii importante.

Am fi avut mărturiile a doi copii, mărturii care oricând pot fi subiective, pot exagera ei sau pot uita ceva, în schimb imaginile există, acelea nu mint. Acest individ ar putea scăpa dacă acele imagini nu ar fi considerate probe”, spune Dan Antonescu, specialist criminalist.

Poliţiştii fac un apel şi cer tuturor celor care îl recunosc din imagini pe acest bărbat, să sune imediat la 112.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here