Campionatul de fotbal al Ucrainei s-a încheiat, fără câștigător

0
1887

Cluburile ucrainene de fotbal, reunite marţi în adunare generală, au decis să pună capăt anticipat sezonului campionatului naţional, suspendat în luna februarie din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, fără atribuirea titlului de campioană, a anunţat Liga ucraineană, citată de AFP.

„Clasamentul la data de 24 februarie 2022 va fi clasamentul final al sezonului 2021-2022 şi niciun titlu nu va fi atribuit”, a scris Prima Ligă ucraineană (UPL) într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

„Această decizie va fi supusă aprobării Comitetului Executiv al Federaţiei Ucrainene de Fotbal”, precizează UPL.

Şahtior Doneţk, liderul campionatului, în faţa rivalei Dinamo Kiev, în momentul opririi campionatului, nu va primi aşadar titlul de campioană, dar urmează să ocupe primul loc calificativ care îi permite accesul în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, în timp ce echipa antrenată de Mircea Lucescu va ocupa locul al doilea.

Invazia din Ucraina, lansată pe 24 februarie de Moscova, a împiedicat reluarea campionatului ucrainean după pauza de iarnă, obligându-i pe jucătorii cluburilor ucrainene, inclusiv pe cei de la Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, să plece în exil, în afara frontierelor ţării.

Meciul pentru pace dintre Borussia Dortmund şi Dinamo Kiev, încheiat, marţi seara, la Dortmund, cu victoria echipei antrenate de Mircea Lucescu, scor 3-2, a strâns peste 400.000 de euro în folosul Ucrainei, transmite DPA.

Circa 35.000 de spectatori au asistat la partidă, iar toate încasările vor fi donate pentru ajutorarea cetăţenilor ucraineni afectaţi de războiul din ţara lor.

”Este vorba de a transmite un semnal, un semn de solidaritate cu Ucraina, câştigând nişte bani pentru a face o acţiune umanitară. De asemenea, este şi un semn de a ne pronunţa împotriva acestui război josnic”, a declarat directorul clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, pentru canalul ZDF.

Fostul campion mondial de box Vladimir Kliciko, fratele primarului Kievului, Vitali Kliciko, a mulţumit clubului din Dortmund şi suporterilor săi, într-un mesaj video difuzat înaintea loviturii de start.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here