Coronavirus: jucatorii din Liga 1 in curand platiti cu 5500 de euro ?

0
1632

In Franta, jucatorii ar putea fi trimisi in somaj partial de angajator si suma maxima stabilita  de Stat este de 5500 de euro.

In timp ce francezii sunt in izolare de o perioada in propriile case din cauza pandemiei cu coronavirus, cluburile de fotbal si-au incetat in mod logic si ele activitatea pentru minim doua saptamani. Jucatorii din Liga 1 sunt rugati sa ramana la domiciliu si sa faca fiecare acasa cateva exercitii fizice pentru a se pastra in forma. Fotbalistii sunt pentru moment « lipsiti » de antrenament si continua sa fie platii in mod normal. Insa vor beneficia de remuneratia obisnuita daca aceasta situatie va dura mai mult de trei luni spre exemplu ?

In cazuri extreme, jucatorii ar putea fi trimisi in somaj partial si, in aceasta situatie, Statul le va oferi doar o indemnizatie lunara pana la 4,5 din SMIC (Salariu minim interprofesional de crestere), adica in jur de 5485,5 euro net. O suma derizorie in raport cu ce castiga ei in mod normal.

Majoritatea cluburilor de fotbal din Europa si-au trimis angajatii administrativi in somaj partial si, in absenta unor venituri viitoare, jucatorii ar putea intra si ei in acest somaj partial, pana trece nebunia cu coronavirus. Asigurarile ar putea fi solicitate pentru plata salariilor in viitorul apropiat, conform unor surse din cadrul RMC. Doar ca pandemia cu coronavirus nu este inca considerata un caz de forta majora si companiile de asigurari ar putea refuza sa plateasca salariile…ramane de vazut ce se va intampla pe viitor.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here