Descopera care sunt cei mai buni fotbalisti francezi

0
74562
Descopera care sunt cei mai buni fotbalisti francezi

Esti pasionat de fotbal? Atunci trebuie sa stii care sunt cei mai buni fotbalisti francezi. Acceseaza stirisportive.ro pentru a descoperi mai multe stiri din lumea sportiva.

Iata care sunt cei mai buna fotbalisti francezi

Zinédine Zidane

Este un fotbalist francez care a avut  parte de o cariera impresionanta atat in Franta cat si la nivel international. Acesta a fost votat cel mai valoros jucator al anului si este pe lista celor mai buni 125 de fotbalisti din lume.

Zinédine a fost selectat pentru echipa Frantei la varsta de 17 ani si a devenit cunoscut rapid.  Cu toate astea recunoasterea sa la nivel mondial a acut loc la Cupa Mondiala 98 atunci cand cu doua lovituri de cap a marcat impotriva Braziliei.

Michel Platini

Acesta a fost un jucator de fotbal francez nascut pe data de 21 iunie 1955 in Lorena. Michel a fost antrenat la Nancy si a devenit rapid unul dintre cei mai cautati jucatori francezi din lume.

Michel Platini este considerat unul dintre cei mai buni jucatori de fotbal alaturi de Pele, Maradona si Zinédine Zidane.

Dupa o cariera impresionanta de fotbalist profesionist, Michel Platini a devenit antrenorul principal al echipei franceze de fotbal in noiembrie 1988 in locul lui Henri Michel.

Thierry Henry

Este un fotbalist international nascut la Ulis pe data de 17 august 1977. Acesta si-a inceput cariera profesionala in anul 1994 sub culorile Monaco. Jucatorul are 228 de goluri marcate si a devenit golgheterul din istoria Gunnerilor iar cativa ani mai taziu a obtinut propria statuie in fata stadionului londonez.

Just Fontaine

Just Fontaine este nasucr pe data de 19 august 1933 si a fost un jucator international de fotbal. Acesta a debutat la un club din Casabalnca dupa care s-a mutat in Franta si a semnat un contract cu clubul OGC Nice unde a petrecut trei sezoane, in timpul carora a marcat 44 de gulori.

Just Fontaine are un total de  165 de goluri. In  plus acesta detine recordul pentru cele mai multe goluri marcate intr-o finala a Cupei Mondiale cu un total de 13 goluri.

Didier Deschamps

S-a nascut pe data de 15 octombrie 1968, acesta si-a inceput cariera in anul 1985 la Nantes atunci cand a imbracat cu succes tricoul Om, Bordeaux, Juventus, Chelsea si Valencia.

A devenit antrenor dupa ce s-a retras ca fotbalist dupa victoria celor de la Blues in anul 2000.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here