Emma Răducanu a fost eliminată de la Australian Open

0
4488

O nouă lovitură pentru campioana de la US Open. Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, numărul 18 în clasamentul mondial, s-a oprit în turul al doilea al turneului Australian Open, fiind învinsă în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-3, de Danka Kovinic din Muntenegru, într-o partidă disputată joi la Melbourne.

Emma Răducanu, campioana de la US Open, a comis multe erori, având probleme în special la serviciu.

Britanica a început foarte bine meciul şi a condus cu 3-0, dar apoi a pierdut cinci ghemuri la rând şi primul set cu 4-6. Răducanu (19 ani) a condus şi în debutul actului secund (2-0), dar a fost egalată apoi, 4-4, reuşind să încline balanţa pe (6-4) final şi să egaleze situaţia la seturi. În decisiv, Emma şi-a pierdut serviciul de două ori şi nu a mai reuşit să revină, cedând cu 3-6.

Emma Răducanu, care a avut nevoie de intervenţia medicului din cauza unor bătături la mâna dreaptă, a comis 39 de erori neforţate (35 pentru Kovinic), având mai puţine lovituri direct câştigătoare decât adversara (27-40).

Kovinic, ocupanta locului 98 în clasamentul WTA, o va avea ca adversară în turul următor pe câştigătoarea întâlnirii dintre Simona Halep (15 WTA) sau pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (83 WTA).

Răducanu a uluit lumea tenisului profesionist în 2021, când a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câştigat un titlu de Grand Slam, la US Open.

Jucătoarea al cărei tată este român reuşise să treacă în primul tur, cu 6-0, 2-6, 6-1, americanca Sloane Stephens

La începutul acestui an, Emma Răducanu a fost decorată de regina Elisabeta a II-a cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here