Fara Balon de Aur in 2020

0
4386

France Football a anuntat ca anul acesta nu se va acord Balonul de Aur din cauza bulversarii competiitilor sportive, bulversari cauzate de actuala criza sanitara pe care o traversam.

Drept urmare, cel mai prestigios trofeu individual din lume, acordat inca din anul 1956 de catre revista France Football nu va avea un laureat anul acesta din cauza crizei sanitare. Este o premiera istorica, dupa mai bine de 63 de ani, o premiera negativa bineinteles. Cei care se ocupa de acordarea acestui trofeu sunt de parere ca un an atat de special nu poate – si nu trebuie – sa fie tratat ca un an obisnuit, normal. Pe plan sportiv, doar doua luni (ianuarie si februarie) din cele 11, cerute in general, pentru ca cei care delibereaza sa isi poata face o parere si sa ii departajeze pe cei mai buni din cei buni este mult prea putin pentru a judeca si pentru a juriza, dat fiind faptul ca celelalte meciuri nu sunt derulate – sau se vor derula in conditii speciale, fara spectatori – ceea ce nu este suficient pentru a putea delibera in mod corect. Sunt niste meciuri mult prea indepartate de panorama obisnuita. O decizie care nu ii incanta deloc conform declaratiilor redactorului sef de la France Footbal insa care vizeaza sa protejeze credibilitatea si legimitatea unei astfel de recompense.

11 laureati desemnati pentru acest sfarsit de an. In loc de 4 laureati obisnuiti (Balonul de Aur masculin si feminin, Trofeele Kopha si Yachine), France Footbal va desemna numai putin de 11 pentru acest sfarsit de an. Anul trecut, Lionel Messi a primit Balonul de Aur cu numarul 6 din cariera in timp ce la fotbalul feminin Megan Rapinoe este cea  care a primit prestigiosul trofeu. Trofeul Kopha recompenseaza jucatorii tineri, sub 21 de ani si a fost primit de aparatorul echipei Ajax Amsterdam, Matthijs de Light, actualmente jucator la Juventus. Alisson Becker, de la Liverpool a primit trofeul Yachine.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here