Mersul nordic, un sport complet care ne reconecteaza cu natura

0
4335

Venit direct din Finlanda, mersul nordic este un sport care ne invita sa incetinim putin si sa re reconectam cu natura, profitand din plin de peisaj. Dar slabind si mentinandu-ne in forma in acelasi timp.

Aceasta practica, inspirata de schiul de fond este cea care va pune cu blandete muschii la lucru si ii va incanta pe adeptii celor care adora sporturile in aer liber.

Faci parte din categoria acelor persoane care cred ca mersul cu bete nu este cu adevarat un sport? Nu e chiar asa si vei vedea. Chiar daca mersul nordic, nordic walking in engleza sau sauvakavely in finlandeza nu figureaza in categoria sporturilor pentru Jocurile Olimpice, acesta nu este totusi, o simpla plimbare.

Mersul nordic este un sport complet, si eficient. Mersul nordic presupune miscari rapide si o plimbare cu ajutorul betelor, cu pasi mai mari. Da, se practica cu ajutorul betelor, ca si stramosul sau, schiul de fond. Aceste ajutoare se folosesc pentru a se mentine un ritm dinamic si pentru a se impulsiona corpul. Nu trebuie de asemenea, sa fie confundat cu mersul atletic, care nu foloseste bete si la care picioarele sunt intinse.

Bratele sunt mobilizate, deoarece sunt cele care dau cadenta intregului corp. Datorita pasilor mai mari, coapsele sunt si ele lucrate, la fel si fesele, dar si centura abdominala. Iar cel mai important muschi al nostru, inima, este si ea foarte angajata. La fel ca si in cazul joggingului sau al schiului de fond, mersul nordic este cel care va ameliora sistemul cardiovascular.

Si chiar daca nu este o plimbare propriu-zisa, ci se fac intre 8si 12 km, mersul  nordic are marele avantaj de a se desfasura in aer liber. Concentrandu-te asupra mediului din jur, asupra pasilor sau ritmullui dinamic, vei reusi sa te deconectezi de cotidian.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here