Proteina hidrolizata – ce este si ce beneficii are?

0
37587
Proteina hidrolizata – ce este si ce beneficii are

Corpul unui sportiv are nevoie de un aport de proteine suficient, care sa contribuie la regenerarea rapida a tesuturilor musculare deteriorate si  la cresterea masei musculare. Proteinele au un rol complex pentru organism: asigura o sursa suplimentara de energie, contribuie la dezvoltarea muschilor, sustin buna functionare a sistemului imunitar.

Pentru suplimentarea proteica, cei mai multi sportivi de anduranta aleg proteinele din zer. Acestea sunt populare din mai multe motive: contin aminoacizi esentiali si organismul le absoarbe foarte repede. Exista mai multe tipuri de proteine din zer, printre care si zerul hidrolizat.

Ce sunt proteinele hidrolizate?

Proteina hidrolizata este proteina obtinuta dupa procesul de hidroliza, in care proteina este descompusa in lanturi mici de aminoacizi, mai exact in peptide. Este considerata a fi cea mai pura varianta de pudra proteica din zer, trecand prin cel mai amplu proces de filtrare. Acest tip de proteina are o valoare nutritionala foarte mare si beneficii variate pentru sanatate. Persoanele care au intoleranta la lactoza sau alergii la unele componente ale zerului pot integra acest tip de proteina in rutina lor fitness.

Care sunt beneficiile proteinelor hidrolizate?

Proteinele hidrolizate sunt mai usor de digerat, iar consumatorii au sanse mici de a se confrunta cu dureri de stomac sau probleme intestinale. In general, continutul de lactoza din celelalte tipuri de proteina provoaca disconfort abdominal, balonare sau indigestie. Proteina hidrolizata are un continut minim de lactoza, ceea ce reduce sansa de aparitie a unor astfel de probleme.

Proteinele hidrolizate au un continut ridicat de proteina de inalta calitate si se absorb foarte rapid, in comparatie cu alte variante ale proteinelor din zer. Acestea au o proportie mare de aminoacizi si ajuta la obtinerea unei senzatii de satietate.

Hidrolizatul proteic contribuie la o recuperare mai rapida dupa antrenamentele intense, datorita peptidelor de dimensiuni mici care se absorb direct in tractul gastro-intestinal. Astfel, se reduce timpul de recuperare musculara si nu in ultimul rand, intensitatea durerii cauzate de febra musculara. Acest supliment este livrat de KiwiGym, magazin online de suplimente alimentare cu o selectie de produse ideale pentru sportivii amatori si sportivii de performanta.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here