România a smuls un egal în Elveția în prelungiri

0
4284

Naţionala de fotbal a României a smuls un egal incredibil în faţa echipa Elveţiei, scor 2-2 (0-2), luni seara, pe Swissporarena din Lucerna, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Elveţia a condus prin golurile înscrise de Zeki Amdouni (28, 41) şi a ratat multe alte ocazii, însă România a avut un final remarcabil, cu două goluri marcate de Valentin Mihăilă (89, 90+2).

Echipa antrenată de Murat Yakin a avut o dominare cvasitotală în prima repriză, pe care a încheiat-o cu 10-1 la capitolul şuturi la poartă şi cu 74% posesie.

Gazdele au avut prima ocazie în min. 5, când Zakaria a pătruns în careu, dar şutul său a fost blocat de Burcă. Două minute mai târziu, portarul Moldovan l-a blocat pe Amdouni. Acelaşi Amdouni a trecut pe lângă deschiderea scorului (14), nereuşind să ajungă la centrarea lui Xhaka. Micuţul Vargas a creat şi el pericol, cu o lovitură de cap de lângă Nedelcearu (19).

Nati a deschis scorul în min. 28, când Amdouni a reluat în plasă mingea centrată de Vargas şi deviată de Manea, profitând şi de ieşirea neinspirată din poartă a lui Moldovan.

Ofensiva elveţiană a continuat, iar Burcă l-a blocat la sacrificiu pe Freuler (34). Amdouni a ratat un nou gol (35), şutul său de la 16 metri ocolind de puţin poarta.

Amdouni a reuşit dubla (41), la capătul unui contraatac rapid, lansat de Shaqiri, după ce tricolorii s-au replicat greoi în urma unui corner în careul elveţian. Amdouni (44) nu a fost departe de un hat-trick, dar a trimis pe lângă poartă, după ce a fost găsit liber în careu de Xhaka.

Elveţia a început în forţă şi repriza a doua, dar Shaqiri (46) a ratat incredibil din câţiva metri, la centrarea lui Xhaka.

Gazdele au ridicat piciorul de pe acceleraţie, preferând un joc de conservare a rezultatului, dar România a prins tot mai mult curaj. Elveţia a continuat să controleze jocul şi a fost echipa care a creat ocazii.

Vargas a tras din unghi (67), dar Moldovan a respins. Portarul Rapidului s-a remarcat şi în min. 69, la şutul trimis de Shaqiri de la 18 metri. Zakaria (70) a fost blocat in extremis de Sorescu la pătrundere în careu. Sow (78) a ratat o ocazie foarte mare, de la 9 metri, şutul său fiind respins de Moldovan.

În min. 81, arbitrul Orsato a acordat penalty pentru gazde, după o intervenţie a lui Manea în faţa lui Steffen. În urma reluărilor video, Orsato a revenit asupra deciziei.

Finalul meciului a fost incredibil, Moruţan şi Mihăilă conlucrând pentru două goluri nesperate ale României. În min. 89, Moruţan a centrat lung de pe dreapta, iar Mihăilă a reluat splendid din voleu în poarta lui Sommer. În min. 90+2, acelaşi Moruţan l-a lansat pe Mihăilă, iar rapida aripă a Parmei a sprintat, învvingându-l pe Sommer cu un şut la colţul scurt.

Elveţia putea totuşi obţine victoria, dar debutantul Bislimi (90+8) a reluat în transversală din 6 metri.

România a obţinut un punct foarte important, însă poate nemeritat după aspectul jocului, şansa fiind de mai multe ori de partea tricolorilor în acest meci.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here