Totul despre Chimono, de la cel traditional pana la modernul Chimono Zig Zag 

0
11883
kimono

De la prima vizita la altar pana la majorat si ceremoniile de casatorie, chimonoul joaca un rol esential in societatea japoneza. Este purtat in momentele cheie din viata unei persoane, precum si pentru ocazii speciale, cum ar fi ceremonia ceaiului. Daca sunt realizate manual, valoarea lor poate ajunge la sume astronomice si sunt transmise cu respect din generatie in generatie. Ele sunt simbolul suprem al Japoniei, iar unele stilizari ale acestora au patruns in moda occidentala sub diverse forme.

Chimonoul a capatat pentru prima data semnificatie vestimentara in perioada Edo, intre anii 1630 – 1868. Femeile din Japonia acestei perioade duceau o viata extrem de restransa si structurata, care includea respectarea stricta a codurilor vestimentare bazate pe anotimpuri, evenimente si anumite momente ale zilei. Asa cum nobilimea si regalitatea occidentala aveau un ansamblu elaborat pentru fiecare ocazie, asa si femeile aveau un kimono bogat brodat si imprimat pentru ocaziile lor.

Pe masura ce purtarea zilnica nu mai era atat de frecventa, statutul sau simbolic se extinde. In ciuda faptului ca purtau chimonouri somptuoase, femeile erau rareori inovatoare. In schimb, noua clasa de comercianti bogata a fost cea care, neputandu-si spori statutul social din cauza naturii stricte ierarhice a societatii, a ales sa-si arate stilul prin imbracaminte.

Aceasta societate din ce in ce mai constienta de moda a avut proprii sai fashion icon sub forma unor actori kabuki si curtezane. Cea mai recenta inovatie stilistica a lor ar fi diseminata prin intermediul unor imprimeuri ieftine catre un public dornic sa-si imite idolii.

Este posibil ca chimonoul sa nu fi avut valoarea simbolica pe care a dobandit-o ulterior, dar trebuia sa actioneze ca un simbol al statutului. Cand clasele de negustori pareau sa treaca peste statutul lor, elita a inceput sa emita legi somptuare. Au limitat anumite culori, anumite vopsele si nu era permis portul matasii.

Desi nu au fost strict aplicate si adesea ignorate, aceste reguli s-au dovedit catalizatorul dezvoltarii subversive in moda chimonoului, care ii permitea purtatorului sa-si exprime subtil bogatia.

Desi este inca purtat ca un ansamblu obisnuit si adesea formal in Japonia, chimonoul nu are aceasta conotatie in occident si ofera o combinatie imbatabila de versatilitate, confort si stil. Chimonourile occidentale care prezinta modele indraznete – si sunt realizate din matase sau fibre sintetice respirabile – pot adauga rafinament unei tinute casual sau pot oferi nota finala unei abordari mai elegante. Sunt, de asemenea, alegerea perfecta intr-o seara calduroasa de vara cand un cardigan gros sau o jacheta ar fi nepotrivite.

Optiuni nesfarsite – va puteti imbraca intr-un Chimono Zig Zag intr-o seara de toamna pentru a tine frigul la distanta sau il puteti strange cu o curea pentru a imita aspectul unei rochii evazate.

Arta in miscare – purtarea unui chimono va permite sa va exprimati. Alegeti un model delicat pentru a adauga un look deosebit unei tinute casual sau alegeti un design inspirat de arta care sa se potriveasca stilului dvs. de viata.

Ocupa putin spatiu – chimonourile cantaresc foarte putin si nu ocupa aproape deloc spatiu intr-o valiza, ceea ce face ca impachetarea sa fie rapida.

Dimensiune usoara – nu va trebui sa va faceti griji cu privire la dimensiune potrivita, deoarece o marime se potriveste tuturor. De asemenea, este usor sa schimbati chimonourile pentru si mai multe optiuni.

Cum sa purtati un chimono

Daca va intrebati cu ce sa purtati cu un chimono, blugii sunt un loc bun pentru a incepe. Ambele articole de imbracaminte sunt extrem de versatile, ceea ce inseamna ca optiunile sunt nesfarsite atunci cand sunt combinate. Un chimono lung asociat cu pantaloni stramti din denim reprezinta un aspect popular, dar aceste piese vestimentare pot fi purtate si cu blugi traditionali sau chiar evazati.

Chimonourile pot fi folosite si pentru a puncta tinutele si pentru a oferi contrast. Puteti face acest lucru purtand un chimono delicat peste o pereche de blugi draguti sau adaugand un chimono lung la o tinuta care include blugi si cizme cu platforma. Chimonourile functioneaza atat de bine cu blugii, deoarece ofera look-ul casual perfect.

Chimonourile pot fi combinate cu orice, de la un maiou, pantaloni scurti si sandale, pana la blugi zdrentuiti cu tocuri groase si inalte.

Chimonourile sunt purtate cel mai frecvent cu blugi sau costume de baie, dar pot adauga si un strop de stil fustelor si rochiilor. Chimonourile scurte pot fi stranse in talie pentru a spori taliile rochiilor evazate sau purtate deschise pentru a spori frumusetea fustelor creion, iar chimonourile mai lungi ar putea adauga glamour si rafinament rochiilor maxi. A va imbraca intr-un chimono poate schimba aspectul unei rochii sau unei fuste de la provocator la modest si puteti combina intregul look cu palarii, pantofi si accesorii pentru un vibe hippie chic sau cochet.

Combinarea unui kimono cu costume de baie

Chimonourile au inceput sa intre in mainstream dupa ce femeile au descoperit cat de confortabile sunt de purtat la plaja sau langa piscina. Sunt articole vestimentare perfecte pentru costume de baie, deoarece sunt atat de usor de purtat. De asemenea, arata la fel de bine la un gratar in curte sau intr-o statiune de cinci stele. Puteti purta un chimono cu bikini sau costum de baie dintr-o singura piesa. Chimonourile de lungime medie functioneaza cel mai bine cu costume de baie si pot fi purtate cu o curea, fie lasate deschise, in functie de starea de spirit.

Achizitionati-va propriul Chimono

Daca doriti sa adaugati un strop de eleganta sofisticata tinutelor, chimonourile de la iiana.ro ar putea fi exact ceea ce cautati. Modelul Zig Zag este confectionat din vascoza imprimata digital cu motive florale si geometrice. Chimonoul Zig Zag este paspoalat cu viscoza rosie si are un croi lejer cu maneca bogata. Chimonoul este o piesa spectaculoasa cu un croi modern si un imprimeu special.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here