Ce este NFC si ce avantaje are?

0
8721
ce este nfc

Pentru ca nu toata lumea stie ce este NFC, este important de avut in vedere ce presupune aceasta tehnica, la ce o puteti folosi si cum va poate simplifica viata. Cu siguranta, avand un telefon mai performant, aveti acces la o mare varietate de aplicatii gandite sa va simplifice viata si numeroase oportunitati in acest sens – dar, cel mai probabil, cunoasteti deja acest aspect.

Ce poate fi inedit pentru multi utilizatori de telefoane din noua generatie este ca pot face inclusiv plati cu ajutorul telefoanelor inteligente, pot uita de cozile interminabile, de bancnotele pierdute prin buzunare si chiar de facturile si chitantele ratacite. Tehnologia NFC va permite sa faceti plati cu telefonul prin simpla atingere a acestuia de dispozitivul POS din supermarket, asa de simplu functioneaza! Practic, la cumparaturi, nu trebuie sa mai scoateti cardul din portofel, ci doar telefonul.

Ce este NFC si cum functioneaza pe telefon?

Tehnologia NFC inseamna “comunicare in camp apropiat”, traducerea din engleza a termenului “Near Field Comunication”. Pentru a intelege mai bine acest termen trebuie sa stiti ca acesta este un protocol de comunicare wireless intre doua dispozitive si gadgeturi compatibile prin undele radio si prin apropierea telefonului de dispozitivul receptor la mai putin de 10 cm.

Tehnologia NFC este folosita in sistemul de plata contactless, dar si la transmiterea fisierelor, fotografiilor, clipurilor si datelor de orice fel.

Cum faceti plati cu telefonul prin NFC?

Tehnologia NFC functioneaza destul de simplu pe telefonul mobil. Este important sa verificati daca exista NFC pe telefonul pe care il aveti la dispozitie, aceasta tehnologie fiind prezenta chiar si pe modelele de telefoane mobile ieftine mai vechi. Practic, pentru a verifica daca aveti optiunea, intrati in setari, in sectiunea de conectare dispozitive sau de retele unde ar trebui ca aceasta tehnologie sa fie prezenta.

Dupa ce activati NFC pe telefon, il puteti folosi pentru a conecta atat telefonul la TV, boxa, la sistemul audio sau la casti, daca si acestea au cip NFC. In plus, puteti face plati cu telefonul folosind tehnologia NFC, prin instalarea unei aplicatii dedicata tranzactiilor cu smartphone-ul care sa inregistreze cardul si datele financiare. Dupa ce este instalata aplicatia, ati introdus cardul si ati activat NFC-ul, puteti face plati cu telefonul prin apropierea de un POS.

La ce altceva puteti folosi tehnologia NFC pe telefon?

Mai puteti folosi tehnologia NFC pe telefon si pentru:

  • a face transfer de date de pe un telefon pe altul;
  • a conecta telefonul la TV, imprimanta sau boxa;
  • a conecta telefonul la sistemul audio al masinii;
  • a confirma accesul intr-un spatiu privat.

Cat de sigura este tehnologia NFC?

Aceasta este cu siguranta o intrebare care le vine in minte tuturor celor care vor sa isi usureze viata, insa fara riscuri. Aceasta tehnologie este sigura, cu mentiunea ca poate fi folosita doar pe o distanta mica. Intr-adevar, poate fi vulnerabila daca persoane rau intentionate ar putea sa se apropie foarte mult de telefon pentru a copia informatiile bancare.

In concluzie, pentru ca oferta este mai variata ca niciodata si tehnologiile aparute sunt din cele mai performante, la momentul actual, telefonul mobil este un accesoriu indispensabil in viata oamenilor, ajutandu-i sa afle o multime de lucruri prin cateva atingeri!

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here