Canicula, incendii: vacantele romanilor in Grecia sunt amenintate?

0
3621

Val de caldura, incendii… Grecia, ca si restul Europei, se confrunta cu un val de caldura. Care este situatia turistilor de aici? Va exista vreun impact asupra vacantelor lor? Profesionistii din turism sunt linistiti. Da, este cald, dar calatorii pot descoperi tara fara schimbari majore.

Incendii, valuri de caldura… aproape ca te face sa te intrebi daca mai este posibil sa calatoresti in Grecia in timpul verii!

Imaginile turistilor care se sufoca pe Acropole, la Atena, apar constant in mass-media si la stirile televizate.

Pentru a asigura siguranta vizitatorilor in fata valului de caldura din Grecia, Ministerul grec al Culturii a decis sa introduca o serie de masuri avand in vedere temperaturile extreme.

Printre acestea, siturile arheologice din Atena, inclusiv Acropole, vor fi inchise intre orele 12.00 si 17.30 pana la 25 iulie 2023.

Prin urmare, vizitele pot fi facute dimineata devreme sau seara tarziu, pentru a evita cele mai ridicate temperaturi ale zilei, care pot atinge 45°C la soare.

Val de caldura in Grecia: ce impact?

Christos Panaretou, directorul general al Yalos Tours, confirma ca temperatura va ajunge din nou la 43°C in aceasta vineri.

Cu toate acestea, decizia de a inchide siturile in cele mai fierbinti momente nu perturba fundamental organizarea vacantelor: „Pentru moment nu exista niciun impact. Calatorii se adapteaza.

Nici nu a avut vreun impact asupra companiilor de croaziera. Christella Georgis, Country Manager Franta si Benelux pentru Celestyal Cruises, confirma: „Navele noastre sosesc la Pireu, iar excursiile la Acropole pleaca la ora 7 dimineata, deci nu exista nicio schimbare in acest sens.

Acelasi lucru este valabil si pentru Héliades. Nicolas Ivaldi, directorul general al tour-operatorului, pe care l-am contactat la fata locului, nu vede nici el nicio complicatie. „Nu e deloc panica, e ca anul trecut la aceeasi ora, nu e nimic nou. Am avut deja orare speciale.

Vezi si:  Peste 9000 de persoane au fost la Tiny House Festival - primul festival dedicat caselor mici din Europa Centrală si de Est

Incendiile din Grecia perturba vacantele calatorilor?

Pe langa canicula, mai multe incendii au izbucnit in Grecia, printre care unul la aproximativ patruzeci de kilometri de Atena si un altul in Rodos.

Doar in Rodos, unele drumuri sunt intrerupte, ceea ce ar putea duce la unele modificari ale itinerariilor, dar nimic foarte complicat de rezolvat, explica Nicolas Ivaldi.

Turismul din Grecia se va bucura de un nou sezon estival bun in acest an. „Da, este cald aici, dar autobuzele sunt pline, feriboturile sunt pline si sunt tot felul de nationalitati”, spune Nicolas Ivaldi.

Sursa: https://www.tourmag.com/Canicule-incendies-faut-il-toujours-partir-en-Grece_a119545.html

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here