De-a lungul planetei exista numeroase locuri mai putin ospitaliere in care, daca petrecem o scurta perioada de timp ne putem imbolnavi. Exista si regiuni in care localnicii traiesc in pericol constant, amenintate de riscuri naturale si umane.
Desertul Danakil, Etiopia. Odata ajuns aici, ai impresia ca te afli pe o alta planeta insa, desertul Danakil se afla in Etiopia si se intinde pana la Djibouti. Este unul din cele mai calde si mai putin ospitaliere din lume cu vulcani, lacuri de lava si gheizere la temperaturi inalte care tasnesc din sol. Chiar daca acest loc seamana cu iadul pe pamant, este locuit de persoanele care foreaza acest peisaj,
Fukushima, Japonia. Toata lumea a auzit de Fukushima. Reactorul nuclear prezent aici a fost afectat de teribilul seism care s-a produs in 2011. A urmat apoi un tsunami, un val de peste 12 metri. Cele 120 000 de persoane prezente in zona au fost evacuate din cauza riscului de radiatii. Actualmente, mai exista o zona interzisa in regiune si, in 2018, nivelul de radiatii in interiorul reactorului era inca mult prea ridicat pentru ca oamenii sa aiba acces.
Vanuatu, Pacificul de Sud. Acest stat insular minuscul este considerat una din cele mai expuse zone la catastrofe naturale. Arata ca un colt de rai insa ascunde o multime de secrete periculoase. Populatia este in mod regulat afectata de seisme, furtuni, eruptii vulcanice si tsunami. Faptul ca insulele sunt atat de mici reprezinta un alt factor agravant ceea ce inseamna ca aceste catastrofe naturale au un efect si mai extins.
Norilsk, Rusia. Norilsk, Rusia este cel mai nordic oras din lume si, conform unora, cel mai populat oras de pe planeta. Topirea nichelului provoaca o poluare oribila ceea ce face din acest oras unul deosebit de toxic, eliberand cantitati enorme de gaze nocive in aer, cauzand ploi acide si smog. Norilsk adaposteste numai putin de 177 000 de persoane al caror speranta de viata este cu 10 ani mai scurta decat in restul oraselor din Rusia.