Descopera cele mai izolate insule din lume pentru o schimbare de peisaj garantata!

0
0

Cu barca, cu avionul sau cu elicopterul, ajungerea pe aceste insule izolate pe mare poate parea complicata. Dar, odata ajunsi acolo, aceste insule sunt un paradis.

Diego Garcia

Diego Garcia este o insula apartinand Marii Britanii, folosita de Statele Unite ca baza militara importanta. Este centrul multor tensiuni din cauza pozitiei sale strategice. Pe ea locuiesc aproximativ 4.000 de militari si se mandreste, de asemenea, cu unul dintre cele mai bine conservate recife de corali de pe planeta. Pentru a te bucura de peisaj, va trebui sa te multumesti cu imaginile disponibile pe internet, deoarece accesul pe insula este strict interzis.

Insula Pastelui

Cultura Insulei Pastelui este unul dintre cele trei puncte a ceea ce geografii numesc Triunghiul Polinezian. Hawaii este varful nordic, Noua Zeelanda varful sudic si Insula Pastelui varful estic. Insula Pastelui este cea mai faimoasa si cea mai vizitata dintre regiunile izolate. Insula Pastelui, cunoscuta de locuitorii sai sub numele de Rapa Nui, adaposteste comori inalte de cativa metri si cantarind cateva tone: Moai, gigantii de piatra, dintre care exista aproape o mie pe intreaga insula de 163 m2.

Bouvet

Mergem la Polul Sud pentru a explora Bouvet, o insula vulcanica norvegiana din Oceanul Atlantic de Sud. Cu stancile sale abrupte si marile de gheata in timpul iernii, acest loc nu are nimic idilic. Pentru a ajunge acolo, trebuie sa fii om de stiinta sau geolog, deoarece este imposibil sa accesezi aceste meleaguri norvegiene altfel decat cu elicopterul.

Tristan da Cunha

Va trebui sa ai rabdare pentru a debarca pe aceasta stanca din Oceanul Atlantic. Aflata la doar 7 zile de mers cu barca de la Cape Town (Africa de Sud), insula administrata de britanici are 254 de locuitori, o scoala, un politist si un medic. Insula Tristan da Cunha nu are nisip, palmieri sau apa turcoaz – pe scurt, nu este un loc de vis. Aceasta bucata de pamant se afla la 2.790 de kilometri vest de Cape Town, in Africa de Sud, si la 3.222 de kilometri est-sud-est de statul brazilian Rio de Janeiro.

Sursa: https://www.bibamagazine.fr/lifestyle/voyages/vacances-decouvrez-les-10-iles-les-plus-isolees-du-monde-depaysement-garanti-369700.html

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here