Italia: “zone romantice” au fost create pentru a invita cuplurile sa se sarute

0
3825

Esti in cautarea unei atmosfere perfecte pentru un sarut demn de cele mai frumoase filme romantice? Italia beneficiaza de cativa ani de zone in care cuplurile au “obligatia” de a se saruta.

Despre ce este vorba?

La inceputul lunii august a fost instalat un nou panou in fata farului Punta Carena pe insula italiana Capri. Contrar aparentelor, nu a fost instalat sa indice o zona istorica, nici o zona protejata, ci o zona…romantica. Zona romantica de la Punta Carena a fost creat la initiativa unei localnice care isi dorea sa isi valorizeze comuna in care locuieste.

In ultimii zece ani, zeci de panouri care indemnau cuplurile sa se sarute in apropiere de cele mai frumoase peisaje au vazut lumina zilei. De mai multi ani deja, aitoritatile italiene identifica locuri ideale pentru un sarut pasional. Sunt semnalate cu ajutprul unei pancarte care semnaleaza zonele romantice.

Una din cele mai romantice destinatii din Europa, Italia se lauda cu unele orase romantice precum Roma, Venetia sau Verona. Pentru a incita turistii indragostiti sa descopere cele mai incredibile privelisti din tara, unele comune sau orase au amenajat spatii special dedicate acestora. Pe panouri scrie: Zona romantica: obbligatorio baciarsi.

Primul oras cu aceasta idee a fost Sirmione, in Lombardia, situat la malul lacului Garde si asta incepand cu anul 2009 conform informatiilor oferite de LeFigaro. Alte orase i-au urmat la scurt timp exemplul precum Trentinara care a montat panouri pe care scrie Kiss Please, instalate pe un Belvedere, Osgilia, Tortoreto. Mai recent, panouri au aparut in Anacapri, pe insula Capri.

In total, numai putin de zece zone dedicate saruturilor cuplurilor au fost create de-a lungul a zece ani, la initiativa locuitorilor sau a municipalitatii. Evident, saruturile nu sun interzise in alte locuri, nu risti sa primesti amenda daca decizi sa iti exprimi iubirea in alte locuri din Italia.

Vezi si:  Cele mai periculose locuri din lume

Sursa: https://www.rtl.fr/actu/international/italie-des-zones-romantiques-creees-pour-inviter-les-couples-a-s-embrasser-7900176509

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here