Peru – Machu Pichu, amenintat de construirea unui aeroport?

0
5049

Un proiect de construire al unui aeroport in imediata proximitate a sitului peruvian pune in pericol celebra atractie. Un pericol pentru buna conservare a sitului incas.

In 2017-2018 situl incas Machu Pichu a primit vizita a unui numar de 1,5 milioane de turisti din intreaga lume. Este dublul limitei recomandate de Unesco pentru a proteja situl incas cocotat la aproximativ 2430 de metri altitudine.

In ciuda indignarii arheologilor si istoricilor, acest aflux turistic, care degradeaza pe zi ce trece ruinele si ecosistemul local, risca sa nu scada prea devreme conform Guardian. Dovada – un proiect de construire al unui aeroport de cateva miliarde de dolari ar putea vedea cat de curand lumina zilei, in imediata vecinatate a sitului incas.

De fapt, buldozerele sunt deja pe cale sa  ajunga in zona si sa lucreze cateva milioane de tone de pamant la Chinchero, un oras vecin situat la 3800 metri altitudine si care constituie poarta de intrare in valea sacra a incasilor. Aceasta regiune a fost pe vremuri inima unei civilizatii ce a calatorit din Columbia moderna in Argentina si care, in secolul XV, era cel mai mare imperiu din lume.

Un aeroport construit aici ar distruge intreaga regiune

Este un peisaj construit. Exista terase si itinerarii concepute de incasi dupa parerea specialistilor. S-a organizat deja o petitie impotriva noului aeroport deoarece se considera ca, construirea unui aeroport aici, nu ar face decat sa il distruga.

La ora actuala, majoritatea vizitatorilor vaii incase trec prin aeroportul din Cusco, care nu dispune decat de o pista si nu se pot lua decat aparate mici de zbor pentru a efectua escale din Lima, capitala peruviana sau din La Paz, in Bolivia.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here