Sfaturi practice despre o calatorie cu autorulota

0
2499
Sfaturi practice despre o calatorie cu autorulota

De cativa ani am constatat faptul ca tot mai multe familii cu copii pana in 13-15 ani aleg sa mearga cu autorulota de inchiriat in vacanta. Intre timp, turistul roman a inceput sa se sature de pensiunea rurala scumpa si prost construita unde stai 3 zile, bagi in tine gratare si pleci, de all inclusive-ul din Bulgaria unde poti bea linistit 25-30 beri la pahar intr-o zi fara cea mai mica stare de euforie, de vacanta din Turcia “ultra all inclusive” unde stai la o piscina inghesuita si la coada la mancare 10 zile. Tot mai des a aparut dorinta de a fi liber, de a vizita mai multe obiective intr-o vacanta de 10-15 zile, de a sta izolat, in mijlocul naturii sau pur si simplu de a fi altfel fata de cei din jurul tau.

De cele mai multe ori cand te intorci din concediu si te intreaba colegii cum a fost, raspunsul este de genul “foarte tare!” de cele mai multe ori si s-a cam terminat conversatia.

Am avut ocazia sa vorbesc cu foarte multe persoane care s-au intors din vacanta cu autorulota pe care i-am intrebat “cum a fost?”. Raspunsul lor? ar trebui scris cate un articol de blog pentru fiecare in parte. Povestile au fost stufoase, detaliate, interesante.

Drept urmare, am decis sa inchiriem si noi o autorulota pentru vacanta din 2022.

Ne-am pus pe research in piata, am cerut oferte pe mail, am cautat pe facebook, pe Instagram, am sunat pe la firme. Am ramas absolut uimit de cat de multe autorulote de inchiriat sunt pe piata, cam in toate orasele mari ale tarii.

Vezi si:  Italia: “zone romantice” au fost create pentru a invita cuplurile sa se sarute

In antiteza, in 2010, am vrut sa facem un concediu de 2 saptamani prin Europa cu o autorulota de inchiriat. Dupa cautari super amanuntite, am ajuns la concluzia ca in Romania nu este nici macar o autorulota de inchiriat. Dupa multe ore pierdute, telefoane prin strainatate (deja am fi inchiriat-o de oriunde, numai sa o inchiriem) forumuri traduse cu google translate, etc. am gasit o varianta (o autorulota!!!) in Ungaria, care costa aproximativ 150 euro/zi. Dupa discutii interminabile de eram aproape dispusi sa facem orice concesie numai sa o inchiriem, am inteles cand sa semnam contractul ca una din clauze era ca autorulota se inchriaza cu tot cu sofer iar clientul este obligat sa asigure cazare si masa soferului pe perioada vacantei. Acolo s-a rupt tot… dezamagiti ne-am facut un traseu classic cu cazari la pensiuni prin Europa.

Atunci eram destul de tineri, nici nu ne permiteam sub nici o forma si nici nu aveam educatia financiara sa incercam sa facem un business din asa ceva dar cred ca ar fi fost extrem de profitabil.

Acum s-a schimbat mult piata din Romania, si cred ca din toata Europa. In Bucuresti, la un simplu google search am gasit vreo 10 firme care au in dotare 2-3 autorulote. Cred ca am vorbit cam cu toti, am cerut cele mai mici detalii despre autorulota pentru ca ne informaseram pe internet despre cum trebuie sa fie echipata corect o autorulota de inchiriat. Daca vrei sa beneficiezi cu adevarat de o autorulota cu autonomie in offcamping, pentru ca offcamping pare a fi cel mai frumos, autorulota trebuie sa aibe autonomie cat mai mare. Adica un rezervor de apa cat mai mare, un accumulator cat mai performant, panouri solare cat mai mari, rezervoare de gaz cat mai mari si… bine-nteles, frigider cat mai mare.

Vezi si:  In Indonezia cerul a devenit rosu din cauza numeroaselor incendii

Am fost sa si vedem autorulote pentru a lua o decizie si pana la urma am luat-o. Am mers pe mana celor de la www.greencamper.ro. De ce? Mai jos cateva motive:

⦁ Au autorulote noi, au in jur de 30.000 km
⦁ Ei sunt rulotisti cu “state vechi”, ne-au explicat in detaliu unde putem merge, cum sa gestionam resursele, cum sa ne gospodarim, etc
⦁ Autorulotele lor mi s-au parut cele mai dotate din piata. Au bifat cam toate cerintele noastre: au panouri solare, au acumulatori Victron Energy (adica lider de piata, un accumulator Victron costa cam de 3 ori cat un accumulator mediu din piata), au frigider mare, au tv smart cu abonament de internet si Netflix
⦁ Autorulotele lor erau extrem de curate, ne-au dat chiar cipici din aceea albastri sa intram in autorulote la prezentare desi am inteles ca nu aveau clienti a doua zi dar autorulotele erau deja pregatite

23⦁ Ozoneaza autorulota dupa fiecare client impotriva bacteriilor, acarienilor. In momentul in care am ajuns noi acolo chiar ozonau o autorulota.
⦁ Au perne de aer pe puntea spate a autorulotei pentru a o ridica putin de spate daca intram in locuri mai greu accesibile
⦁ Au mobilier de camping extrem de confortabil (am gasit pe net un scaun de-al lor care costa 120 euro), gratar cu toate accesoriile necesare

1
⦁ Doteaza autorulotele cu cearsafuri si prosoape spalate la spalatorie profesionista livrate ambalat in folii de protective
⦁ Bucataria este foarte bine dotata cu tot ce ai putea avea nevoie, am vazut ca au si sare si piper
⦁ Ofera in pret saci de gunoi, prosoape de hartie, servetele…

Vezi si:  Cum se pregatesc Statele Unite ale Americii de calatorie dupa coronavirus

Cu siguranta ne-au dat senzatia ca au fost atenti la cele mai mici detalii si se vede ca fac cu suflet tot ce fac. I-am urmarit putin si pe pagina de facebook si chiar am ramas cu senzatia ca ceea ce fac, fac cu suflet.

Abia asteptam sa plecam in iunie in vacanta, vom reveni cu povestea noastra 😊.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here