Care este povestea din spatele constructiei Turnului Eiffel?

0
3213

Turnul Eiffel este unul dintre cele mai emblematice monumente din lume si este recunoscut ca fiind una dintre cele mai mari realizari ale secolului al XIX-lea. Constructia Turnului Eiffel a fost unul dintre cele mai complexe si detaliate proiecte din istorie, fiind proiectat si construit de inginerul francez Gustave Eiffel. Turnul Eiffel a fost construit la Paris intre 1887 si 1889 si a devenit un simbol al Frantei in intreaga lume.

Proiectarea si planificarea Turnului Eiffel

Gustave Eiffel a fost un inginer francez care a studiat la École Centrale des Arts et Manufactures din Paris. In 1884, a fost contactat de comitetul de organizare a Expozitiei Universale din 1889 de la Paris pentru a proiecta si construi un monument care sa celebreze evenimentul. Comitetul de organizare a organizat un concurs la care Eiffel si alti cativa ingineri au fost invitati sa proiecteze un monument pentru Expozitia Universala. Eiffel a prezentat proiectul unui turn de fier, care a fost selectat de comitetul de organizare ca fiind castigator.

Constructia Turnului Eiffel

Dupa ce a fost ales pentru acest proiect, Eiffel a inceput sa lucreze la proiectarea si constructia Turnului Eiffel. A angajat mai multi ingineri si tehnicieni care sa lucreze cu el la proiect. Constructia a inceput in ianuarie 1887 si a durat pana la sfarsitul anului 1889. Turnul a fost construit in mai multe etape, incepand cu partea inferioara a turnului si cu fundatiile. Dupa ce fundatiile si partea inferioara a turnului au fost finalizate, muncitorii au inceput sa construiasca sectiunile superioare. Constructia a fost finalizata in martie 1889, odata cu instalarea celei mai inalte platforme a turnului. Turnul a fost inaugurat la 31 martie 1889.

Materiale utilizate si provocari tehnice

Pentru a construi Turnul Eiffel, Eiffel si inginerii sai au trebuit sa rezolve mai multe provocari tehnice. Turnul a trebuit sa fie construit din materiale foarte specifice, in special din otel si fonta. Structura metalica trebuia sa fie foarte puternica si rezistenta la intemperii si vanturi puternice si, de asemenea, trebuia sa fie suficient de usoara pentru a putea fi ridicata. Din acest motiv, Eiffel a proiectat o structura de stalpi si grinzi din otel, care era foarte puternica si usoara. In plus, el a trebuit sa rezolve problemele de siguranta si securitate, deoarece turnul trebuia construit intr-un mediu urban dens populat.

Inaugurarea Turnului Eiffel

La 31 martie 1889, Turnul Eiffel a fost inaugurat de presedintele francez Sadi Carnot. In aceeasi zi, Turnul Eiffel a fost deschis pentru public si a avut un succes imediat. A atras mii de vizitatori si a devenit una dintre cele mai vizitate atractii turistice din lume. Turnul Eiffel a ramas deschis publicului timp de peste un secol si este in continuare una dintre cele mai populare atractii turistice din Paris.

Rolul Turnului Eiffel in prezent

In prezent, Turnul Eiffel este in continuare unul dintre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume. A devenit un simbol international pentru Franta si reprezinta patrimoniul cultural, istoric si arhitectural al orasului Paris. Turnul Eiffel este simbolul succesului si inovatiei lui Gustave Eiffel si reprezinta una dintre cele mai mari realizari ale secolului al XIX-lea.

Turnul Eiffel este una dintre cele mai mari realizari ale secolului al XIX-lea si unul dintre cele mai emblematice monumente din lume. A fost proiectat si construit de inginerul francez Gustave Eiffel si a fost inaugurat la 31 martie 1889. Turnul Eiffel a devenit un simbol international pentru Franta si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din lume. Turnul Eiffel este simbolul succesului si inovatiei lui Gustave Eiffel si reprezinta una dintre cele mai mari realizari ale secolului al XIX-lea.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here