Până la 10.000 de persoane încearcă să se scalde în zilele caniculare în parcul acvaticdin provincia Sichuan, China.

Deși spațiul pentru scăldat este neîncăpător, din cauza numărului mare de turiști, oamenii susțin că se distrează și se simt bine, iar fiecare zi petrecută aici își merită toți banii. Inspirat de Marea Moartă din Orientul Mijlociu, stațiunea chineză construită în jurul unui lac subteran cu apă sărată acoperă o suprafață de 30.000 de metri pătrați și poate găzdui până la 10.000 de înotători simultan. Este destul de mare chiar și pentru standardele chinezești, dar se pare că nu este suficient de mare pentru numărul uriaș de turiști. Potrivit presei chineze, în cele mai multe zile de vară uriașul bazin este umplut până la refuz, făcând ca acest loc să pară un castron uriaș cu cereale umane.

Ce este și mai neobișnuit, deși salinitatea ridicată i-ar menține pe „înotători” deasupra apei, marea majoritate a turiștilor se folosesc de colaci gonflabili pentru a înota, lucru ce ocupă și mai mult spațiu.

Atunci când nu se află în piscina aglomerată, vizitatorii se pot relaxa la un spa, pot juca golf sau se pot întinde și bucura de un bronz natural, temperaturile de aici atingând în zilele de vară peste 30 de grade Celsius, în cele mai multe zile. Locul este vizitat în fiecare vară de un milion de oameni, fiind una dintre cele mai populare zone de petrecere a vacanței din China.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here