Salonul Auto de la Detroit poate fi numit un rai al iubitorilor de maşini, dar surprize au fost pregătite şi pentru cei atraşi de tehnologie.

Ford şi-a prezentat cel mai nou model Ranger, iar Mercedes a lansat noul SUV G-Class. La rândul său, Volkswagen îşi continuă eforturile de a-şi reveni după scandalul testelor de poluare trucate din 2015, prezentând un Jetta cu un nou design, iar Toyota a venit cu un autoturism care uimeşte la capitolul tehnologie.

Nissan şi-a dezvăluit noul concept XMotion, un SUV cu design futurist, şase locuri şi nu mai puţin de şapte ecrane digitale. Reprezentanţii constructorului au explicat că interiorul maşinii oglindeşte tendinţa spre autoturisme autonome, în care condusul nu mai ocupă locul central.

Actorul Arnold Schwarzenegger a dat o mână de ajutor la prezentarea noului SUV Mercedes G-Class. Maşina nu şi-a schimbat prea mult înfăţişarea în aproape patru decenii. Dar noua versiune va fi cu cinci centimetri mai lungă şi 12 mai lată, va avea suspensie independentă pe faţă şi o cutie automată cu nouă viteze.

Ford reintră pe piaţa camionetelor mici cu o nouă versiune a modelului Ranger. Constructorul american a dezvăluit şi Edge XT, prezentat drept cel mai puternic SUV Ford din toate timpurile, cu un motor V6 bi-turbo, care generează 335 de cai-putere. Volkswagen se laudă cu un model Jetta, cu design nou, care oferă mai mult spaţiu şi o şansă de redresare pentru constructorul german, după scandalul testelor de poluare trucate.

Jetta îşi păstrează motorul de 1,4 litri, dar are o cutie manuală cu şase viteze sau una automată cu opt viteze. Compania nu va lansa o versiune diesel a maşinii, anunţând că se va concentra mai mult asupra motoarelor electrice sau care consumă puţină benzină.

Şi Toyota şi-a prezentat cea mai nouă versiune a modelului Avalon, disponibilă în variantă standard sau hibridă. Maşina are senzori de siguranţă de jur împrejur, două monitoare, de 7, respectiv 10 inci, şi serviciul Apple CarPlay. În plus, poate fi controlată de acasă prin intermediul asistentului personal inteligent Alexa.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here