Atentie la ofertele de munca! Romani inselati sa mearga la cules in Franta pe salarii de mizerie

0
2856
Au Clos de Montmartre, Paris (18e), le 24 septembre 2020. Suite aux annonces de nouvelles restrictions liées à l'épidémie de Covid 19 qui rentreront en vigueur lundi à Paris et sa petite couronne, la traditionnelle fête des vendanges de Montmartre, qui se tient du 7 au 11 octobre, risque d'être annulée. Vendange, vin, vignes. Bouteilles de vins. Coronavirus

Autoritatile franceze au deschis o ancheta pentru trafic de persoane. Este vorba despre romani inselati pentru a venit sa munceasca in podgoriile din Bordeaux.

Potrivit parchetului din orasul Libourne, departamentul Gironde, reteaua recruta muncitori din Romania. Apoi ii transporta in Gironde si ii angaja in podgorii pe „salarii derizorii”.

Justitia franceza a deschis o ancheta pentru „trafic de persoane” impotriva a șapte suspecti care au angajat zeci de persoane in podgoriile din regiunea Bordeaux, in sud-vestul Franței. Muncitorii sunt platiti cu sume derizorii si locuiesc in conditii inumane.

Cei sapte suspecti arestați in trei orase din estul departamentului Gironde, printre care si Saint-Emilion, au fost acuzati de „trafic de ființe umane in forma organizata”, „tainuire de infractiune” si „supunerea unor persoane vulnerabile la conditii improprii de munca si de trai”, a precizat parchetul din Libourne (sud-vest), care a cerut arestarea lor preventiva.

Zeci de victime ale  traficantilor au depus plangere

Potrivit autoritatilor judiciare franceze, aceasta retea recruta muncitori din Romania, îi transporta in Gironde si ii angaja in podgorii pe „salarii de mizerie”. Incepand cu septembrie 2022, „cateva zeci de victime, toate de nationalitate romana”, printre care si un minor de 14 ani, au depus plângeri, reclamand in special „conditii de cazare umilitoare, hărțuiri si diverse privațiuni”.

Numarul de plangeri din partea „persoanelor exploatate” in industria viticolă „a crescut in ultimii ani”, a declarat pentru France Presse Parchetul din Libourne. In primavara anului trecut, trei persoane au fost condamnate in Gironde pentru „trafic” de muncitori marocani din sectorul vitivinicol.

MM

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here