Ce inseamna 91T la anvelope?

0
301818
91T la anvelope

Sunteti curiosi ce inseamna 91T la anvelope? Va vom explica imediat in articolul de mai jos. 91 este indicele de sarcina pentru kilograme iar T indicele de viteza pentru 190 km/h, viteza constanta.

Acum ca stiti ce inseamna 91T la anvelope, haideti sa vedem cum facem alegerea potrivita pentru anvelopele de pe masina.

Indice viteza anvelope: cum facem alegerea potrivita

Pentru a afla care este indicele viteza anvelope este necesar sa citesti semnele aflate pe flancurile anvelopelor. Indicele de viteza se traduce prin viteza maxima cu care poate rula un anumit set de anvelope, transportand sarcina maxima imprimata pe sectiunea laterala.

Fiecare set de anvelope pe www.vadrexim.ro la cele mai bune pretui vine inscriptionat pe flancuri cei doi indici, indici pe care orice proprietar de anvelope ar trebui sa il cunoasca inainte de achizitionare. Acesti indici trebuie sa corespunda cu cerintele conducatorului auto, inclusiv cu cele ale autovehiculului pe care urmeaza sa le foloseasca.

Este nevoie sa cunoastem toate informatiile referitoare la anvelope auto inainte de achizitionare deoarece anvelopele reprezinta cele mai importante elemente ale masinii pe care o conducem, siguranta noastra depinde in mod direct de acestea.

Pentru a face cea mai potrivita alegere, trebuie sa cunosti semnificatia fiecarui indice de viteza in parte. De aceea, iti prezentam in cele ce urmeaza cateva informatii despre principalii indici de viteza ca sa iti fie mai usor sa il identifici pe cel care ti se potriveste.

Indice de vitezăViteza maximă (Km/h)
F80
G90
J100
K110
L120
M130
N140
P150
Q160
R170
S180
T190
U200
H210
V240
ZRPESTE 240
W270
Y300

 

Indicele vitezei maxime a tuturor anvelopelor se indica cu litere latine de la A la Z, aranjate in ordine alfabetica. A reprezinta cea mai mica valoare a vitezei in timp ce Z este cea mai mare. In plus, trebuie sa amintim o exceptie si anume faptul ca H nu se afla la locul ei insa intre U si V indica o viteza de pana la 210 km/h.

190T se refera la autovehicule cu capacitate cilindrica mica si medie, autovehicule 4X4 sau autovehicule comerciale usoare.

Daca spre exemplu, indicele de viteza al anvelopei corespunde la 180km/h si coducatorul auto circula cu o viteza de 120km/h, exista riscul ca anvelopa respective sa cedeze datoriita vitezei ridicate, datorita vitezei mai mari decat cea pentru care a fost conceputa de catre producator (conform celor de la Pirelli). Astfel, exista riscul ca anvelopa sa explodeze datorita unei viteze prea mari de rulare sau isi pot face aparitia unele galme datorita producerii unor rupturi pe flanc, ceea ce, in cele din urma, va duce la o explozie sau anvelopa se va uza mult mai repede decat in cazul folosirii in parametrii normlai a acesteia.

Pe langa aceste riscuri numeroase de utilizare, conducatorul auto se supune si la riscuri contraventionale. In cazul in care un agent de circulatie va constata ca rulezi cu anvelope cu un indice de viteza mai redus decat cel omologat pentru autoturismul in cauza, risti sa iti pierzi talonul si sa primesti o amenda de circulatie. Daca nu esti sigur de indicele de viteza recomandat pentru masina ta, apeleaza la un dealer autorizat al marcii de masina pe care o conduci. Cel mai adesea exista un autocolant in interiorul torpedoului masinii sau pe stalpul de la portiere unde sunt mentionate dimensiunile anvelopelor recomandate si indicii de viteza si de greutate recomandati.

Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here