Salata de Boeuf este mereu prezenta in mesele in familie. Este cea mai buna salata de legume cu maioneza si cu carne.
Ingredientele necesare pentru prepararea a 6 portii din aceasta delicioasa salata sunt:
- 500 gr de piept de pui fiert
- 700 gr de cartofi fierti
- 3 bucati de morcov fiert
- 1 radacina de patrunjel fiert
- 4 bucati de castraveti murati in otet
- 4 bucati de gogosar murati in otet
- 50 gr de mazare fiarta
- 10 bucati rosii cherry
- 1 lingurita de mustar
- 3 linguri de maioneza – 2 pt salata si 1 pentru decor
- Sare – dupa gust
- Patrunjel verde – pentru decor
- Masline – pentru decor
- 1 ou fiert – pentru decor (optional)
Mod de preparare salata de Boeuf
- Tai cubulete cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si pieptul de pui.
- Se taie marunt castravetii si gogosarul dupa care ii storci sau ii pui intr-o sita la scurs.
- Amesteci maioneza cu mustar.
- Pui intr-un bol mare ingredientele de mai sus alaturi de mazare si sare dupa gust, dupa care amesteci.
- Pui intr-un bol compozitia formata si adaugi maioneza, amesteci si intinzi compozitia pe toata suprafata in mod uniform.
- Tai rosiile pe jumatate si decorezi salata.
- La final decorezi cu maioneza, maslinele si cu frunzele de patrunjel.
Timp de preparare: o ora si 10 minute. Se serveste rece.
Ai gasit cuvante in text care it sunt neclare? Cauta definitiile lor pe www.dexonline.net si imbogateste-ti vocabularul.